21.11.2017 u 20:37 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Popravite vaš vid bez naočala i operacije vrlo jednostavno! Sve što trebate je bijeli luk, a evo kako ga koristiti!

Vaše oči vam dozvoljavaju da vidite svijet. Nažalost, njihov cijenjeni značaj je podcjenjen, i danas ih koristimo kako bi gledali u kompjuter ili bilo koji drugi uređaj u kući. Takve aktivnosti iscrpljuju naše oči i pogoršavaju probleme koji dolaze sa godinama.

vid-bijeli-luk

Iako se gubitak povezuje sa starenjem, u nekim slučajevima više pogođen sa našim izborom načina života. Vaše svakodnevne navike sigurno mogu povećati ili smanjiti rizik od razvoja makularne degeneracije.

Kada razmišljate o izboru načina života, najviše trebate biti oprezni kod režima ishrane. Hrana je najbolji lijek kojeg imate. U ovom članku mi ćemo se fokusirati na koristi od češnjaka, jer se smatra da ima ogromnu moć u liječenju mnogih bolesti, uljučujući i probleme sa vidom.

Ova ‘super hrana’ ima briljantna svojstva liječenja, i dugo vremena je cijenjena zbog svog ogromnog potencijala. Studija provedena na Medicnskoj Školi u Harvardu uključila je kroz analizu ishrane i zdravstvenog stanja preko 800 pacijenata. Nekim od učesnika je je dijagnosticirano sa godinama povezana makularna degeneracija, dok drugi nisu imali takvih problema. Rezultat je pokazao da punomasna ishrana može imati ogroman uticaj na rizim od makularne degeneracije koja se povezuje sa starenjem.

Loading...

Plava riba

Zdrava masnoća u ribi je zapravo dokosageksalna kiselina. Ima nevjerovatan uticaj na krvotok. Visoko je koncentrisan u vašoj mrežnjaći, i hrana sa velikom količinom ove zdrave masnoće smanjuje rizik od makularne degeneracije.

Češnjak

Češnjak utiče na funkciju vaših trombocita. Lijekovi sa ovom ulogom su poznati kao razrjeđivači krvi. Razlika je u tome što češnjak ne razrjeđuje krv. Štaviše, djeluje kao antikoagulans. Antikoagulansi su agenti koji sprječavaju zgrušavanje krvi, a to bi moglo uzrokovati prekomjerno i spontano krvarenje.

Redovna kontrola očiju je najbolja prevencija za probleme sa vidom. Rano otkrivanje je uvijek najbolja prevencija. Na taj način spriječit ćete značajno gubitak vida.

Smanjenje holesterola

Češnjak čini čuda za vaše kardiovaskularno zdravlje. S obzirom da je jak antioksidant češnjak može smanjiti trigliceride i holesterol. Njegove antioksidalne moći sprječavaju nakupljanje plaka, a on se smatra odgovornim za začepljenje arterija.
Smanjenje krvnog pritiska

Češnjak je također dobar za vaš krvni pritisak. Alicin u češnjaku utiče na funkcije angiotenzina II. To je mali protein koji pogađa krvotok.

Da sumiramo, češnjak je lijek u sve svrhe, i može vam pomoći u sprečavanju makularne degeneracije. S obzirom da je prirodni lijek, češnjak ne uzrokuje nikakve negativne posljedice koje se pojavljuju kod sintetičkih lijekova.

Izvor: kreativan

Vaš komentar na članak: