24.04.2016 u 20:29 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

Pila je limun i med svakog jutra godinu dana i evo šta se dogodilo

Za dobrobiti limuna i meda smo svi čuli, ali ipak, rijetko ko ima naviku da popije ovu mješavinu. Međutim, poslije iskustva ove žene, pićete je svaki dan.

med-limun-pšenica-flickr

Kristal Dejvis je odlučila da iz sopstvenog iskustva sazna koliko je zaista zdrava kombinacija limuna i meda. Zbog toga je svaki dan pila toplu vodu sa limunom i medom.

Osnovni razlog za ovu odluku je bio želja da sazna da li će ova mješavina zaista da poboljša njeno zdravlje. Rezultat je toliko iznenadio da je preporučila ovo piće svima.

Sjajna kombinacija

Limun i med se dugi niz godina koriste kao prirodni lijek za prehladu i grip, mada većina ljudi nije sigurna kako tačno ova kombinacija funkcioniše.

Med je prirodni lijek za prehladu zbog svojih antibakterijskih svojstava. On jača imuni sistem i ubrzava vrijeme koje je tijelu potrebno da se oporavi od bolesti.

Limun ima velike količine vitamina C, koji takođe pomaže u ozdravljenju i jača imuni sistem.

Zajedno, limun i med su sjajna kombinacija za borbu protiv dosadne prehlade, ali mogu da učine i mnogo više od toga.

Eksperiment

Kristal Dejvis se borila sa prehladama i gripom cijeli svoj život. Kada god je imala problem, obično se okretala medicinskim sredstvima koje je kupovala u apoteci. Međutim, jednog dana je odlučila da isproba toplu limunadu sa medom koju je pila svako jutro na prazan stomak tokom godinu dana.

Loading...

Tokom tih godinu dana, otkrila je brojna poboljšanja svog zdravstvenog stanja, zbog čega je nastavila da pije mješavinu i poslije tog vremena. Koje su bile te promjene?

- Imala je više energije ujutru, pa je prestala da pije kafu da bi održala pažnju tokom dana.

– Nije više imala probleme sa infekcijma urinarnog trakta jer je ova kombinacija prirodan diuretik i stimuliše izbacivanje otrova iz organizma.

- Primjetila je i da joj se zdravlje kože poboljšalo, da je postala sjajna i zategnutija. Med poboljšava proizvodnju kolagena, dok limun pročišćava krv,

- Uspjela je i da brže izgubi višak kilograma

Recept

Ako biste voljeli da probate ovaj sjajni napitak, biće vam potrebno:

- sok pola jednog limuna,
- jedna kašičica meda,
- topla voda.

Pijte ovu mješavinu svakog jutra kada se probudite prije doručka. Efekti se neće pojaviti preko noći, ali ćete vremenom primjetiti da vam se poboljšao imunitet, kao i brojne druge pozitivne efekte.

Izvor: zena

loading...
Loading...

Vaš komentar na članak: