16.10.2014 u 11:52 | Voće i povrće, Zdravlje | Komentari

Ovo osvježavajuće piće će pročistiti organizam, popraviti raspoloženje i izravnati trbuh nakon praznika

Osim što nas može psihički opteretiti, iako mu to nije namjera, vrijeme praznika (često) znači i opterećenje za organizam zbog unosa raznih jela i pića, kako slatkih i slanih, tako i gorkih i obično teških za probavu.

Limun-menta-krastavac-djumbir

Iako obična voda odlično pomaže u probavi i izbacivanju toksina i otpada iz našeg tijela, voda udružena sa dokazanim borcima protiv istih problema je još bolje rješenje. Najbolje je da u veći bokal vode dodate sve namirnice pobrojane ispod i ostavite da se sjedine preko noći u frižideru, ali nećete pogriješiti i ako dodate samo neke od njih.

Limun:
Voda sa sokom iz svježeg limuna odlično je piće za detoksikaciju. To je poznata stvar. Limunov sok čisti i alkalizira tijelo, a osim toga pun je zdravlja i nutrijenata koji će vas oraspoložiti. Nasjeckajte pola limuna na kriške i bacite u bokal.

Menta:
List svježe mente daće posebnu osvježavajuću notu ovakvom piću, a još jedan razlog zašto ga dadati u ovaj miks je taj što će mnogo pomoći probavi i opustiti tijelo i um.

Krastavac:
Dodajte nekoliko kriški krastavca i ovo piće će postati još djelotvornije i zdravije, posebno ako imate problema s glavoboljom i nadutosti.

Đumbir:
Ponovo je glavna zvijezda jednog zdravog recepta. Samo par tankih kriški ove čudesne biljke u piću učiniće ga boljim sredstvom za čišćenje, za probavu i samim tim za ravnanje trbuha.

Izvor: namirnice

Vaš komentar na članak: