10.12.2020 u 13:27 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentari

Ove vježbe se rade 1 minut, preporodiće vam kičmu: RIJEŠITE SE BOLOVA U LEĐIMA (VIDEO)

Ukoliko imate bolove u leđima, i sami znate koliko to može da vas ometa u svakodnevnim aktivnostima i normalnom životu. Ali ne brinite, donosimo vam vežbe koje efikasno deluju u najkraćem mogućem roku

bol kicma

Križobolja je jedan od najučestalijih zdravstvenih problema današnjice, te se procjenjuje da 80% populacije tijekom svog života ima barem jednom bolove u križima ili slabinskom, donjem dijelu kralješnice.

Navodi se više od stotinu različitih uzroka križobolje. Najčešći uzrok je pretjerano nepravilno i prekomjerno tjelesno naprezanje koje premašuje snagu leđnih mišića, sveza i međukralješničnih kolutova.

To može biti težak fizički rad, višesatni nepravilan tjelesni položaj (npr. dugo sjedenje u automobilu), a tegobe redovito uzrokuju opušteni ili prenapregnuti mišići. Tkiva koja su pretjerano napeta mogu se u jednom trenu zgrčiti i pretvoriti u izrazito tvrdu i bolnu regiju uz iznenadnu žestoku i jaku bol.

Loading...

Križobolja može nastati i postepeno uz osjećaj nelagode koji postepeno jača i sve jaču i jaču bolnost.

- U starijih ljudi križobolja je često izazvana degeneracijskim promjenama kralješaka i međukralješničnih kolutova (spondiloza, spodnilartroza).

- Česta je i u upalnih reumatskih bolesti (ankilozantni spondilitis, psorijatični artritis, giht…).

- Može se razviti i kod prirođenih iskrivljenja kralješnice (kifoza, skolioza), prirođenih razvojnih poremećaja kralješaka (spondilolisteza, sakralizacija, lumbalizacija kralješaka, spina bifida – rascjep luka kralješka, polukralješaka i dr.), nakon ozljeda, raznih upala (tuberkuloza, infektivni spondilitis), te osobito kod osteoporoze – bolesti krhkih kostiju.

Dobra vijest je da vježbom možete smanjiti, čak i sasvim ukloniti bol u leđima. Oslobodite se bola i vratite život u normalu ovim jednostavnim vježbama koje se rade samo jedan minut dnevno, a leđa će vam biti potpuno preporođena!

Pogledajte video:

Izvor: stil

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: