11.12.2020 u 22:51 | Ljepota, Recepti | Komentari

KOŽA NA RUKAMA OTKRIVA VAŠE GODINE: Mudri znaju – Uz ove trikove podmladite vašu kožu! Fenomenalno!

Ruke koristimo svakodnevno i stručnjaci kažu da one zapravo najbolje pokazuju prve znake starenja. Zašto je tako? Zato što je koža na rukama mnogo tanja i osjetljivija. Srećom, uz samo malo truda, možete povratiti svoje mladalačke šake.

ruke

Na poleđini šaka postoji vrlo malo masti i zato kada vlakna kolagena i elastina počnu da pucaju, efekat postaje primetan. Konstantno pranje i izlaganje raznim hemikalijama dosta utiče na njih, tako da nije čudno što zahtjevaju dodatnu njegu.

Jaja

Stručnjaci kažu da ovaj moćan lijek pomaže da se vrati elastičnost. Vrlo je jednostavno – odvojte belance i pomešajte sa jednom kašikom meda. Nakon toga namažite ruke ovom smjesom i ostavite da se osuši. Isperite vodom i sapunom.

Loading...

Krompir

Na ovaj način će vam ruke biti glatke. Skuhajte krompir srednje veličine i zatim napravite pire uz pomoć viljuške. Dodajte 2 kašike maslinovog ulja, meda i mlijeka i stavite u frižider. Mažite 2-3 puta nedeljno i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Isperite vodom i sapunom.

Ulje šipka

Na ovaj način će vam ruke dobiti elastičnost i čvrstoću, a takođe je i hranljivo. Masirajte ruke svaki dan ovim uljem i opustite ih.

Limun i šećer

Iscjedite pola limuna i pomiješajte sa 2 kašike šećera i ovom mješavinom masirajte ruke kako biste podstakli mikrocirkulaciju. Isperite sapunom i hladnom vodom.

Bademovo ulje

Potopite ruke u bademovo ulje, zatim u hladnu vodu oko 5 minuta i nakon toga namažite masnu kremu. Navucite pamučne rukavice na ruke i ostavite preko noći. Ujutru će biti potpuno hidrirane.

Vazelin

Potrebno je da namažete ruke vazelinom, stavite ih u pamučne rukavice i ostavite preko noći.

Ne grickajte nokte

Ovo utiče na kožu ruku i ujedno usporava rast noktiju, zbog čega ruke izgledaju starije.

Izbjegavajte vruću vodu

Treba da izbjegavate izlaganje ruku vrućoj vodi jer ih ona dehidrira. Umjesto toga koristite mlaku ili hladnu vodu.

Zaštitite ruke od hladnog vremena

Uvijek treba da nosite rukavice kada je hladno vrijeme, jer su tada najviše ugrožene.

Izvor: fokuzz

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: