19.05.2017 u 6:55 | Zdravlje | Komentara:

Ova namirnica hrani RAK a svakodnevno je jedemo: Izbacite je iz svoje prehrane!

Zdrava ishrana je bitna jer tako ubijate ćelije raka (vitaminima i mineralima). Štetnim dodacima samo hranite rak. Osobe koje se liječe od raka ne bi trebale konzumirati slatkiše. Promijenite prehranu i vidjet ćete poboljšanje.

rak ona postaje povoljna ta za razvoj kancerogenih ćelija,a zle ćelije se hrane šećerom.

Osim toga, sve više se jede genetski modifikovana hrana(voće, povrće, najčešće soja). Zato dobro pazite gdje kupujete voće i povrće, uzimajte prirodno uzgojene. Soju izbjegavajte jer je ona najviše genetski modifikovana.

Također, uzimajte voće i povrće koje je normalno da raste u tom godišnjem dobu jer nije normalno da bude zastupljeno tokom čitave godine. Ako jeste, onda nešto nije uredu.

Bitno je da se zdravo hranite. Nezdravom ishranom samo sebi štetite, a nije vam dovoljno da pijete lijekove, ako se nećete zdravo hraniti.

Izbjegavajte brzu hranu, neprirodne vještačke sokove, već pijte prirodne sokove. Mnoge osobe su se izliječile prirodnim sokovima, npr sokom od cvekle, borovnice, pijenjem dosta soka od limuna, narandže i sl. To je zato što djeluju kao antioksidansi.

Istraživanja su pokazala da obrađeni šećeri mogu uzrokovati rak, a i ubrzati sam proces njegovog nastanka i širenja. Pod tim se ne misli na prirodne šećere kao što su šećeri iz voća, meda, već one obrađene koji se dodaju slatkišima, gaziranim pićima i raznim namirnicama koje mi često upotrebljavamo. Ćelije raka se hrane tim šećerima i samo postaju jače i otpornije.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: