01.03.2016 u 19:21 | Zdravlje | Komentari

ONA UMIRE Provjerite imate li ovo na tijelu da i za vas ne bude kasno

Clare Daly imala je samo 29 godina kada joj je dijagnosticiran rak kože, isti onaj koji je imala i njezina majka. Budući je, zbog estetskih razloga dala ukloniti madež baš na mjestu gdje je rak buknuo, a liječnici propustili poslati ga na biopsiju, djevojki je melanom dijagnosticiran prekasno da joj spase život.

Foto Mercury Press/claredalyfoundation

Foto Mercury Press/claredalyfoundation

Svijetle puti, Clare je voljela boraviti na suncu, ali nikada se nije pretjerano izlagala njegovim zrakama. Uvijek je bila oprezna.

“Dijagnoza nam je bila pravi šok. Dok je bila mlada, nekoliko je puta bila u solarijima, ali ih je izbjegavala. Uvijek se štitila od sunčevih zraka”, rekao je za Daly Mail njezin brat Michael McNally.

U srpnju 2014. Clare se udala za svojeg dugogodišnjeg dečka Paula Dalya. Ljudi kažu kako su bili savršeni jedno za drugo. Život je bio pred njom.

Samo godinu dana ranije, Clare je uklonila madež s lijevog ramena, jer joj je smetao kod odijevanja. Liječnici koji su ga uklonili propustili su ga poslati na biopsiju, kako bi utvrdili radi li se možda o raku kože.

Foto Mercury Press/claredalyfoundation

Foto Mercury Press/claredalyfoundation

Dvije godine nakon uklanjanja madeža i samo jednu nakon udaje, Clare je počela osjećati bolove u ramenu. U početku je mislila kako je samo istegnula mišić, ali bol je postajala sve jača, pa je posjetila liječnika.

Uputili su ju kiropraktičaru, ali on je utvrdio kako nije riječ o istegnutom mišiću. Samo 4 mjeseca nakon što se pojavila bol dijagnosticirali su joj melanom.

Clare je rečeno kako neće dugo živjeti, a njezina obitelj kaže kako je, unatoč svemu, do samoga kraja, nastojala biti vedra, zbog njih.

“Do samoga kraja je bila vedra i raspoložena za razgovor. Unatoč svemu, nije se promijenila”, rekao je njezin brat koji je osnovao zakladu u njezino ime i u ime svih osoba koje su oboljele od melanoma.

Izvor: net.hr

Vaš komentar na članak: