01.06.2017 u 6:47 | Kako smršati, Zdravlje | Komentari

Nisam mogla ni zamisliti da će samo 2 kašike ove smjese istopiti masti sa stomaka za 15 dana!

Kako biste smršali i održavali zdravu kilažu trebate se zdravo hraniti i kretati. Jedite manje količine i ne preskačite obroke. Posebno ne preskačite doručak jer, ako želite smršati, doručak je vrlo bitan. Osim toga, poznato vam je da je doručak najbitniji obrok.

smrsati

Smršajte prvenstveno zbog zdravlja jer sa debljinom dolaze sve bolesti. Pored zdrave ishrane i fizičke aktivnosti, pomoći će vam i konzumiranje sjemena anisa sa vodom, pola sata prije doručka.

Tačnije, u čašu vode, noć prije, stavite kašiku ovih sjemenki. Ujutru prokuhajte par minuta i popijte dok je mlako, nipošto vrelo.

Sjeme anisa je dobro za probavni trakt i poboljšanje metabolizma. Ovaj način konzumacije vam može pomoći da izbacite višak tečnosti iz organizma.

Loading...

Dodatne prednosti čaja od anisa:

Čaj od anisa prvenstveno se propisuje za probavne probleme poput tromosti crijeva, povraćanja, nadutosti i mučnine.

Poznato je i njegovo ljekovito djelovanje kod astme, bronhitisa, kašlja različitog porijekla i oboljenja pluća.

Pospješuje izlučivanje mokraće i donosi olakšanje kod vodene bolesti.

Dvije žličice ploda anisa prelijte s dva dcl kipuće vode, pustite da odstoji poklopljeno 20 minuta uz povremeno miješanje, zatim procijedite.

Nadamo se da vam je ovaj članak bio od koristi, za više članaka o zdravlju i mršanju posjetite našu web stranicu češće te podijelite sa vašim prijateljima.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: