13.09.2016 u 9:04 | Recepti, Zdravlje | Komentari

NIJE VODA S LIMUNOM: Ovo je jedini napitak koji trebate konzumirati SVAKOG JUTRA!

Nakon spavanja sedam ili osam sati, ljudsko tijelo je u dehidriranom stanju od nedostatka tekućine. Zato je veoma važno koja prva stvar koju pijete ujutro. Kako biste svakog jutra bili poletni i puni energije možete konzumirati kokosovu vodu i klorelu.

kolerala

Za većinu ljudi, prvo što piju kada se probude je šalica kave. Kofein pruža lijep zujati za početak dana. Ali kava je također kisele i dehidracijom-što je potpuno suprotno od onoga što naša tijela istinski potrebna prva stvar u jutro.

Nakon spavanja sedam ili osam sati, ljudsko tijelo je u dehidriranom stanju od nedostatka tekućine. Zato je veoma važno koja prva stvar koju pijete ujutro. Kako biste svakog jutra bili poletni i puni energije možete konzumirati kokosovu vodu i klorelu. Klorela je plavo-zelene alge koja je porijeklom iz Japana.

Primamljiv je izvor hrane jer je bogata bjelančevinama i drugim hranjivim tvarima; kad se osuši, sadrži 45% bjelančevina, 20% masti, 20% ugljikohidrata, 5% vlakana, te 10% vitamina i minerala. Chlorella je korisna kod kontrole težine, sprječavanja raka, te kao potpora imunološkom sustavu.

Klorela sprječava razvoj različitih kroničnih oboljenja. Razlog tome su nukleinske kiseline, aminokiseline, vitamini, minerali, ali i druge, još nedovoljno proučene hranljive tvari.

U našem tijelu klorela stimulira obnavljanje tkiva, čak i ona mehanički oštećena.Zbog ovog djelovanja posebno se preporučuje mršavijoj djeci slabije probave i apetita. Istraživanja pokazuju da ova alga može biti dragocjen saveznik u borbi protiv Alzheimerove bolesti i demencije. Većina oboljelih od Alzheimerove bolesti imaju visok sadržaj aluminija u mozgu a Chlorella veže aluminij i druge metale, te ih iznosi iz organizma.

Chlorella je alkalna alga. Ona pomaže uravnotežiti PH organizma.Uz navedena djelovanja valja naglasiti da konzumacija Chlorelle štiti i od srčanih oboljenja, smanjuje krvni tlak i kolesterol u krvi i usporava proces starenja.

Ljudi koji je redovito konzumiraju izgledaju mlađi i puni energije.

Stoga isprobajte kombinaciju žličice klorela praha u pola šalice hladne kokosove vode. Kokosova voda je jako hidratantna i sadrži esencijalne elektrolite. Sve u svemu, piće je izuzetno energiziranje i osvježavajuće. Ova kombinacija je osvježavajući tonik jer je hranjiva gusta, brza, jednostavana, hidratantna i energizira.

Izvor: dnevno/mindbodygreen

Vaš komentar na članak: