29.02.2016 u 9:53 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Napravite kod kuće ljekovito ulje protiv REUMATIZMA i LIJEČENJE KOSTIJU

Bolovi u zglobovima mogu da budu veoma neprijatni i mučni, pa predlažemo da isprobate prirodni lijek za reumatizam koji pojačava cirkulaciju krvi i ublažava simptome bolesti.

paprike
Ulje koje pomaže kod reumatskih bolova se pravi od ljute crvene paprike i veoma je efikasno u liječenju radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reumatizma i bolova u zglobovima.

Ulje od ljutih papričica širi kapilare, povećava cirkulaciju krvi u površinskim djelovima kože, pojačava metabolizam i utiče na aktiviranje regenerativnih procesa u koži.

Sastojci za pripremu ulja:

– 10 svježih crvenih ljutih papričica
– 2 čaše maslinovog ulja
– tegla od jednog litra

Priprema:

Operite paprike, isjecite stabljike i sameljite paprike u blenderu. Dobićete otprilike jednu šolju sitno iseckane mešavine. Sipajte smešu u čistu staklenu teglu i prelijte uljem. Ostavite da stoji na tamnom mjestu. Nakon 7 dana procijedite sadržaj tegle kroz gazu.

Usitnjena paprika može da ostane u frižideru i da se koristi kao začin, a ulje utrljavajte u kožu.

Primjena:

Kada počinjete sa primjenom ovog tretmana, utrljavajte ulje u kožu nekoliko puta dnevno, kada imate bolove u zglobovima ili drugim djelovima tijela.

Nakon utrljavanja, navucite tople čarape ili hulahopke, ako imate bolove u stopalima. Utopljavajte i druge dijelove tijela u zavisnosti od mjesta koje vas boli: ruke, vrat, leđa. Nakon nanošenja ulja, osjetićete zagrijavanje i peckanje na koži, ali to je podnošljivo, čak i prijatno, i ne izaziva opekotine.

Vremenom možete smanjiti učestalost primjene ulja. Poslije mjesec ili dva, postupak se može primjenjivati jednom nedeljno, na primjer, ako ponekad osjetite bol u zglobovima zbog promjene vremenskih uslova. Držite ulje na tamnom mjestu.

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: