11.05.2016 u 14:34 | Zdravlje | Komentari

Nakon što pročitate ovaj članak, nikada nećete baciti OVAJ dio banane

Svi znamo ponešto o prednostima banane, ali isto tako ne smijemo zaboraviti na moćna svojstva njihove kore. Nakon što pojedemo bananu, svi bacamo koru. No, u Indiji se klora banane desetljećima koristi i u prehrambene svrhe.

banana-pixabay

Kako koristiti koru od banane:

Banana oguliti za izbjeljivanje zubi

Kroz dva tjedna svakodnevno korom banane s unutarnje strane trljajte zube. Ubrzo ćete vidjet pozitivne rezultate.

Uklanjanje kožnih bradavica

Kora banane može riješiti problem s bradavicama na koži. Samo stavite komad kore banane na bradavicu i na to mjesto stavite povez. Držite ga preko noći. Ponavljajte ovaj postupak dok se bradavice potpuno ne uklone.

Akne i bez bora

Banana je pogodna za njegu kože zbog prisutnih antioksidansa, a ujedno hidratizira i hrani kožu. Utrljajte koru od banane na nadražena i problematična područja na licu. Zatim tako ostavite 30 minuta. Isperite toplom vodom.

Kora od banane kao analgetik

Bolna mjesta na tijelu možete mazati s korom od banane. To je savršen analgetik.

Gubljenje težine

Poznato je da banane sadržavaju kalij, a veliki dio kalija prisutan je u kori banane koja može sadržavati 40 % kalija. Ako želite izgubiti na težini, ovaj mineral trebate. Banana pomaže u jačanju metabolizma, tako da ćete konzumacijom nje sagorijevati više kalorija, a mišići će imati dovoljno energije, tako da možete biti aktivniji. Piling od banane sadržava antioksidanse, vlakna, B-vitamini, vitamin A.

Izvor: dnevno

Vaš komentar na članak: