21.10.2018 u 12:24 | Recepti, Zdravlje | Komentari

NAJZDRAVIJA BILJKA NA SVIJETU UBIJA ĆELIJE RAKA: Zaustavlja dijareju, usporava starenje, stimuliše rad jetre I TO NIJE SVE!

Aronija efikasno pročišćava ljudski organizam od štetnih tvari i teških metala i zato je korisna preventiva protiv malignih oboljenja.

Mnoge studije su pokazale da aronija ima i antikancerogeno djelovanje, jer u velikom procentu “ubija” maligne ćelije tumora mozga, pluća, dojke, debelog crijeva i jetre.

aronija

Kao izuzetan antioksidans, aronija sprječava stvaranje slobodnih radikala i “napad” na zdrave ćelije u tijelu i krvnoj plazmi, usporavajući time proces starenja organizma i sprječavajući razvoj hroničnih bolesti. Potiče iz Sjeverne Amerike, odakle je došla u Evropu.

Sjevernoamerički domoroci koristili su aroniju kao hranu i lijek. S obzirom na to da je ona eliminator teških metala iz ljudskog organizma, mnogi je smatraju i lijekom protiv popularnih “chemtrailsa” ali i teških metala koji se unose vakcinom u organizam.

Loading...

Prema ORAC i TEAC standardima, aronija ima najveće antioksidativno djelovanje od svih bobičastih i orašastih voćki.

Bogata je antioksidansima, flavonoidima, mineralima u tragovima, folnom kiselinom i vitaminima B, C i E. Zbog visokog udela antioksidanata i vitamina C i E, aronija djeluje antivirusno, antibakterijski i antiupalno.

Aronija je bogata antioksidantom antocijanom koji jača imunitet, smanjuje rizik od raka i usporava starenje. Aronija blagotvorno djeluje na rad želuca. Stimuliše rad štitne žlijezde, pa se posebno preporučuje osobama s hipotireozom.

Aronija sprječava nastanak kardiovaskularnih bolesti. Ovo voće snižava visoki pritisak i holesterol i podstiče proizvodnju dobrog holesterola. Aronija stimuliše rad jetre, pomaže kod žučnih kamenaca i upala žučnog mehura.

Blagotvorno djeluje i na naš probavni sistem – smiruje grčeve i bolove u crijevima, smanjuje upalu sluzokože crijeva i zaustavlja proliv.

Ovo voće možemo pronaći u mnogim proizvodima za mršavljenje, jer pomaže u održavanju idealne tjelesne težine. Aronija efikasan lijek protiv gojaznosti, tumora ili radioaktivnog zračenja.

Prije početka bilo kakve terapije, konsultujte se sa vašim ljekarom ili farmaceutom.

Izvor: novi

Vaš komentar na članak: