12.02.2016 u 23:56 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Najbolji prirodni lijek protiv kašlja! DJELUJE ODMAH, A BRZO SE PRAVI

Neprijatni kašalj vrlo je čest u ovom dijelu godine, ali postoji lijek koji se krije u vašem domu. Saznajte kako ukusnim prirodnim sirupom izliječiti kašalj te kako tijelu vratiti energiju.

narodni-lijek-protiv-kaslja-5698090020e1382dc34e8f2c137c7b43_header

Ovaj sirup je toliko ukusan da ga možete “srknuti” iz čistog užitka. Lovor mu daje poseban ukus i ton slatkoće i gorčine, limun mu doda svoju posebnost kiselosti a šećer je onaj koji “vozi” ove sastojke i s vodom ih pronosi kroz tijelo. Probajte!

POTREBNO VAM JE:

– 6 listova lovora
– 2,5 dcl vode
– 6 kašika šećera (najbolje je koristiti smeđi, muscovado šećer)
– 1 limun

POSTUPAK:

Zakuhajte u posudi vodu. Dodajte lovor i kuvajte poklopljeno od 6 – 10 minuta. Izvadite listove lovora, uspite u posudu u kojoj ćete pripremati sirup, pa umiješajte šećer i iscijedite cijeli limun. Dobro promiješajte i pričekajte da se sav šećer istopi. Uzimajte po kašičicu nekoliko puta dnevno. Prvi dan možete uzimati po kašičicu uvijek kada se javljaju intenzivni napadi kašlja.

NAPOMENA:

Sirup možete čuvati u frižideru nekoliko dana. Može se uzimati hladan i topao. Ukoliko imate i druge simptome prehlade, nakon sirupa korisno je dodatno uzeti krišku limuna, oguliti je i sadržaj ostatka limuna prožvakati. Veoma je djelotvoran u suzbijanju suvog kašlja.

Izvor: aura

Vaš komentar na članak: