Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Budite u toku sa najboljim prirodnim lijekovima i pripravcima.

26.03.2016 u 17:30 | Recepti, Zdravlje | Komentara:

MOĆNI NAPITAK OD SAMO 2 SASTOJKA: LIJEK I PREVENCIJA PROTIV MNOGIH BOLESTI! (RECEPT)

Ovaj napitak koji se koristi kao lijek je odlično sredstvo za izbacivanje viška soli, poboljšava vitalnu sposobnost organizma, čisti krv, jača imunitet, krvne sudove i rad srca. Takođe, uklanja višak masnoće i poboljšava metabolizam. Nezaobilazan je protiv ženskih bolesti i upala. Čisti cijeli organizam od štetnih stvari.

beli-luk-vino

Pripremiti ovaj napitak nije teško. Glavni sastojak je bijeli luk a drugi je vino.

Bijeli luk poseduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsku i antioksidacijsko djelovanje.

Poreklom iz centralne Azije, bijeli luk je jedna od najstarijih biljaka u svijetu koja se uzgaja već preko 5000 godina. Zbog svog jedinstvenog sastava, bijeli luk povoljno utiče na mnoge bolesti poput virusnih i bakterijskih infekcija, artritisa, kardiovaskularnih bolesti, bolesti disajnih puteva, probavnih tegoba, parazita i hroničnog umora.

Istraživanja potvrđuju da redovno korišćenje bijelog luka reguliše pritisak i nivo holesterola i šećera u krvi. Studije takođe potvrđuju da on može poslužiti kao odlična prevencija mnogih vrsta raka.

U staklenu teglu od litre staviti 12 režnjeva bijelog luka, svaki režanj isjeckati na četiri dijela. Preliti režnjeve sa pola litre kvalitetnog domaćeg crnog vina. Zatvoriti i ostaviti na prozoru, na sunčanu stranu na 2 sedmice. Svaki dan promućkati oko 2-3 puta.

Loading...

Nakon 2 sedmice, procijediti i prebaciti u tamnu staklenu bocu.

Korišćenje:

Uzimati napitak 3 puta dnevno po 1 čajnu kašičicu tokom jednog mjeseca. Liječenje možete ponoviti poslije 6 mjeseci.

Kako ovo djeluje?

Bijeli luk ubija parazite i patogene uzročnike mnogih opasnih infektivnih bolesti dok istovremeno pojačava otpornost ljudskog organizma prema istima.

Njegova korist za prevenciju kardiovaskularnih bolesti povezana je sa njegovom sposobnošću eliminacije lošeg holesterola. Osim toga, koristan je kod visokog pritiska: širi krvne sudove što doprinosi smanjivanju povišenog pritiska.

Crno vino ima sve korisne gore navedene osobine, zato će bez sumnje biti od velike koristi za održavanje organizma u zdravom, čistom stanju.

Izvor: web-tribune
Loading...
loading...

Vaš komentar na članak: