05.11.2017 u 10:58 | Recepti, Zdravlje | Komentari

MAJKA I SIN OBOLJELI OD RAKA: Zajedno idu na hemoterapije, ovo je njena POTRESNA ispovijest!

Abraham Moreno Edwards (9) ima akutnu limfoblastičnu leukemiju i mijeloičnu leukemiju. Majci Amandi dijagnosticiran je rak dojke. Sada zajedno idu na kemoterapije

majka-dijete

Majka iz Velike Britanije i njezin devetogodišnji sin zajedno se bore s rakom, nakon što im je zloćudna bolest dijagnosticirana u razmaku od svega nekoliko mjeseci. Abraham Moreno Edwards i majka Amanda (49) sada zajedno prolaze kroz kemoterapije i bodre jedan drugog u ovom teškom životnom razdoblju, piše Daily Mail.

Dječaka je majka krajem februara odvela doktoru nakon što su mu natekle žlijezde.

Uzeli su mu uzorak krvi, a nakon samo nekoliko sati nazvali su ih iz bolnice i rekli da Abrahama hitno dovede na dodatna testiranja. Uskoro su mu dijagnosticirali akutnu limfoblastičnu leukemiju i poslali ga ne prvi ciklus kemoterapije. Međutim, liječnici su primijetili kako nema poboljšanja pa su dječaka ponovno testirali. Otkrili su da ima i mijeloičnu leukemiju.

Loading...

- Prva noć u bolnici bila je najgora u mom životu. Osjećala sam se kao u paklu dok sam sjedila pored njega dok je spavao i pitala se što će se dogoditi. Nisam ni bila svjesna da je moguće toliko suza ispustiti bez ijednog zvuka. Samo su klizile niz moje lice – kaže Amanda koja ima još jednog sina, Joséa (11).

Nekoliko sedmica kasnije Amanda je otkrila kvržicu na grudima, da bi se lipnju ispostavilo da i ona boluje od raka. Na kemoterapiju je krenula u avgustu, a sljedeće godine trebala bi na mastektomiju. Procjenjuje se da bi Abrahamovo liječenje moglo potrajati barem dvije godine. Sada četiri puta tjedno ide u bolnicu na kemoterapije i preglede.

Obitelj živi u Málagi, u Španjolskoj, gdje je Amanda radila kao prevoditeljica dok joj nisu dijagnosticirali zloćudnu bolest. Dječaci su rođeni u Španjolskoj i žive s majkom koja se rastavila od muža Joséa (47). Njezina prijateljica Natalie Hancock (50) pokrenula je humanitarnu akciju kako bi prikupila novac za liječenje majke i sina, ali i svakodnevne životne troškove, s obzirom da Amanda trenutno ne može raditi.

- Tek kad se suočite s ovakvom situacijom, shvatite koliko je važna podrška okoline. Dobrota ljudi je nevjerojatna. Prebrodit ćemo mi sve ovo, makar je trenutno vrlo teško – vjeruje Amanda.

Izvor: 24sata

Vaš komentar na članak: