26.11.2020 u 21:58 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentari

SUPER JE ZDRAV, ali čaj od đumbira može ozbiljno da našteti organizmu, pa čak i da dovede do smrtnog ishoda: Evo kako!

Izgleda da je dosta tog pogrešno što smo do sada čuli o čaju sa đumbirom.

djumbir caj

Evo šta smo čuli da može da uradi čaj od đumbira: daje vitalnost tijelu, ubrzava metabolizam, uklanja toksine iz jetre i stabilizuje probavu, povećava apetit, čisti jetru, poboljšava pamćenje, smanjuje stvaranje gasova u crijevima, pojačava mušku polnu potenciju, rastvara višak sluzi na zidovima želuca….

Ali nikad ne zaboravite: dok jedno liječi, često lijek drugo uništava. Tako je i sa čajem od đumbira.

Nina Solokova, ruski ljekar i naturopata tvrdi da ulje i elementi u tragovima koji su dio đumbira sprečavaju zgrušavanje krvi. Iz tog razloga ne bismo trebali stalno piti ovaj čaj, ukoliko se pripremamo za operaciju. Barem tri nedelje prije operacije, ovaj čaj ne smije da se koristi.

Loading...

Za ljude koji pate od čira na želucu, čaj sa đumbirom u velikim količinama može biti smrtonosan, jer izaziva pogoršanje bolesti pa čak i krvarenje.

Ovo piće nije ništa manje opasno za one koji imaju kamen u žuči. Aktivira procese u tijelu, pa tako može da izazove i kretanje kamena, pa situacija brzo postane kritična.

Čaj od đumbira je porijeklom iz Indije i tamo se ovaj čaj pije sa mlijekom, puterom i začinima. Ali oni znaju da se čaj od đumbira nikako ne smije piti ako imate temperaturu jer je u stanju da podigne istu još više, pa tako pogorša bolest. Ali nakon pada temperature, čaj od đumbira ubrzava liječenje.

Ako je jetra zdrava, čaj od đumbira je za nju ljekovit. Ali ako je upaljena, čaj od đumbira će napraviti ogromnu štetu.

Ukoliko imate bilo koje oštećenje krvnih sudova – čaj od đumbira nije za vas.

Naučnici iz Škotske smatraju da čaj od đumbira doprinosi pobačaju, ali i kontraindikacija kod srčanog udara, hipertenzije, koronarnih bolesti i visokog pritiska.

Sam po sebi, čaj od đumbira je veoma opasan u kombinaciji sa lijekovima za smanjenje šećera. Pored toga pojačava efekat lijekova koji stimulišu srce i snižavaju krvni pritisak, što može dovesti do predoziranja.

Čaj od đumbira stimuliše mršavljenje, ali ga uvijek morate piti uz dogovor sa ljekarom, jer ljekari znaju da velika doza ovog čaja dovodi do povraćanja i dijareje.

Vojni ljekari tvrde da đumbir narušava vid, ali do danas za to ne postoji dokaz.

Izvor: stil

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: