22.09.2016 u 12:23 | Zdravlje | Komentari

Kada vidite zašto ona peče LJUSKU od jaja, nikada je više nećete baciti! (VIDEO)

Da li mislite da znate kako koristiti sve vitamine i minerale iz jajeta? Razmislite još jednom. Ako stavite jaje u zdjelu, a bacate ljusku u smeće, propuštate velike zdravstvene prednosti…

ljuska-jaja

Zdravstvene prednosti ljuske jajeta

Ljuska jajeta je bogata mineralima koji su korisni za kosti. Ljuske jajeta sadrže savršen skup idealnih supstanci za liječenje karijesa, masivne količine kalcija i 27 drugih minerala. Sastav ljuske jaja je isti kao kod naših zuba.

Ljuske jaja mogu pomoći u liječenju ortopedskih bolesti. Vitamini i minerali iz ljuski jaja, mogu pomoći u smanjenju gubitka koštane mase kod žena u postmenopauzi.

Ako želite napraviti lijek od ljuske, možete to napraviti u vlastitoj kuhinji, apostoji nekoliko stvari o kojima trebate razmisliti. Prvo, preporučuje se upotreba organskih jaja, kako bi se izbjegle hemikalije i hormoni. Drugo, čišćenje. Da biste izbjegli trovanje salmonelom, kuhajte jaja na 140 stepeni najmanje 3 i po minute, kako biste ubili bakterije.

Pogledajte video koji će vam pokazati svaki korak, te dati precizne upute o pripemanju kalcija u prahu. Priprema traje oko 30 minuta i kada budete gotovi, bijeli prah možete dodati u hranu ili uzeti kao dodatak.

Ne zaboravite staviti u posudu, dobro je zatvoriti i staviti u frižider.

Izvor: megagiga

Vaš komentar na članak: