16.08.2016 u 15:34 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Jednostavan trik pomoću kojeg ćete ukloniti mitesere jednom za svagda!

Da pogodimo: koristili ste kozmetiku u prošlosti kako bi uklonili svoje neugledne, dosadne, a ponekad i bolne mitesere samo da bi se oni odmah ponovo vratili, zar ne? Izgleda da su te skupe trake i sredstva za čišćenje lica samo privremena rješenja i niti ne dotiču učinkovitosti koje mogu pružiti određene prirodne metode. Ovo je jedna od njih!

miteseri

Sve što trebate je limun, sol i topla voda. Ova je metoda učinkovitija od bilo čega što ćete kupiti u trgovini i vaši se miteseri više neće vratiti, barem neko konkretno duže vrijeme.

Postupak:

U maloj zdjeli pomiješajte 1 žlicu morske soli, 1/2 žličice limunovog soka i 1 žličicu tople vode. Nanesite smjesu na vaše cijelo lice, a veću količinu nanesite na područja s miteserima. Uzmi toplu i vlažnu krpu i polako nanosite smjesu na kožu kružnim pokretima. Na taj način masirajte kožu toplom krpom 5 minuta. Ponovo zagrijte krpu toplom vodom ako se počne hladiti.

Dopustite da mješavina stoji na koži još 5 minuta, a zatim operite lice u hladnoj vodi – koliko god hladnu možete podnijeti.

Možda ćete morati ponoviti ovaj postupak još koji put tijekom tjedna, ali to će ukloniti one neugodne mitesere i spriječiti da se ponovo pojave.

Zašto je ovo učinkovito?

Sol je antibakterijsko sredstvo koje pomaže očistiti i odčepiti pore. Limunov sok sadrži limunsku kiselinu koja pomaže u borbi protiv klica i bakterija i na taj način čisti kožu. Topla voda također pomaže otvoriti pore. Sve zajedno, to je poput skupog kemijskog pilinga, ali niti približno loše za vašu kožu.

Probajte i javite nam nam što mislite!

Izvor: atma/simpleorganiclife

Vaš komentar na članak: