06.11.2014 u 8:56 | Povrće, Zdravlje | Komentari

Infekcija i bol ušiju | prirodno liječenje|čudesni lijek!

Uši su prema naučnim istraživanjima jedan od najosetljivijih ljudskih organa, pa su zato i sklone infekcijama, pogotovu kod male djece, ali i kod odraslih. Uho kao organ se sastoji iz spoljašnjeg, unutrašnjeg i srednjeg uha, a infekcija ili upala može zahvatiti bilo koji dio, a najčešće je u pitanju upala spoljašnjeg uha. Najčešći uzroci upale su virusi i bakterije koje se mogu naći u prljavoj vodi. Simptomi upale uha su bol, crvenilo, zujanje u ušima, a moguća je i visoka temperatura. U nastavku pročitajte kako na prirodan način možete izlečiti upalu uha kod odrasilih i kod djece.

Infekcija-bol-usiju-300x187

Infekcija i bol ušiju- recept za čudesni lijek

Ovo je vrlo jednostavan recept za upalu ušiju i prema iskustvu dosta ljudi kažu da im je brzo pomogao.

Potrebno je:

– maslinovo ulje
– bijeli luk

Priprema:

Stavite u tiganj koji je na laganoj vatri četvrtinu šolje nerafinisanog maslinovog ulja, a zatim dodajte oko četiri čehna usitnjenog bijelog luka. Pržite bijeli luk na ulju sve dok ne postane braonkast, nakon toga sklonite komade bijelog luka i ostavite dobijeno ulje da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim koristite kapaljku (ili bočicu od kapi) i sa njom u uho iskapajte nekoliko kapi ovog ljekovitog ulja. Sačekajte nekoliko minuta da bi ulje skroz ušlo u oboljelo uho.

Postupak ponovite nekoliko puta dnevno i koristite do poboljšanja.

Ovo ulje možete ostaviti u frižideru u staklenoj bočici i koristiti po potrebi uz prethodno zagrijavanje na sobnoj temperaturi.

Ove kapi su efikasne i bol u ušima može prestati već sledeći dan od upotrebe. Ukoliko bol potraje duže od nekoliko dana obratite se ljekaru jer može biti neko ozbiljnije oboljenje.

Izvor: cajeviza

Vaš komentar na članak: