Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Budite u toku sa najboljim prirodnim lijekovima i pripravcima.

21.04.2015 u 20:31 | Kako smršati, Zdravlje | Komentara:

Imate spor metabolizam, a željeli biste da smršate? Evo šta je potrebno da uradite

Već neko vrijeme beznadežno pokušavate da smršate, ali i uz sve napore ne polazi vam za rukom. Otkrivamo vam šta je uzrok tome i kako da to riješite.

dijeta-narandja

Metabolizam zavisi od mnogih faktora, za koje možda ne biste nikada ni pretpostavili. Na neke od tih faktora mi možemo da utičemo ali na neke baš i ne. Spor metabolizam je uglavnom izazvan ili lošom ishranom ili zdravstvenim tegobama. Evo šta može biti uzrok sporog metabolizma.

HIPOTIREOZA

Manje aktivna štitna žlijezda koja usporava metabolizam i neminovno dovodi do gojenja i kod nekoga je ta žlijezda aktivnija nego kod ostalih.

STAROST

Što smo stariji, više gubimo mišićnu masu, a povećavamo količinu masti. Tako, kada se gube mišići metabolizam se usporava, a činjenica je da se brzina sagorijevanja kalorija usporava za pet procenata na svakih deset godina života.

POL

Muškarci generalno imaju brži metabolizam nego žene, zato što su krupniji i prirodno imaju manje masnoće.

GENETSKI FAKTOR

Loading...

Neki ljudi jednostavno imaju sreće da im je metabolizam brži, dok drugima nažalost, nije.

NAČIN ŽIVOTA

Ukoliko imate loše životne navike kao što su nedostatak fizičke aktivnosti ili preskakanje obroka, imate i tendenciju da vaš metabolizam uspori i da zbog toga imate problema da skinete kilograme.

JEDITE VIŠE PROTEINA

Jedan od najefikasnijih načina da održite vaš metabolizam jeste da obogatite vašu ishranu proteinima, kao što su žitarice, jaja, živina, nemasno meso i to će vam pomoći u sagorojevanju masti.

JEDITE VOĆE I POVRĆE KOJE NIJE TRETIRANO PESTICIDIMA

Organska ili hrana sa sela za koju znate da nije prskana pomaže u sagorevanju masti i uspostavlja normalnu metaboličku funkciju.

ZAČINI

Ne samo da će poboljšati ukus vaše hrane, već imaju i povoljna dejstva u sagorijevanju masti. Aleva paprika, đumbir, cimet i kurkuma su začini koji će ubrzati vaš metabolizam.

Izvor: zena.blic.rs
Loading...
loading...

Vaš komentar na članak: