Prati nas i na Fejsu! Klik na Like!

Budite u toku sa najboljim prirodnim lijekovima i pripravcima.

12.02.2018 u 20:00 | Zdravlje | Komentara:

IMATE LI OVAKVE KVRŽICE KOD OČIJU? Evo zbog čega se one pojavljuju!

Neka istraživanja su pokazala da postoji povezanost između srčanih bolesti i žute mrlje poznate kao anthelasmata ili xanthelasma palpebrarum.

oci-kvrzice

Xanthelasmata se pojavljuje i kod muškaraca i žena, a češće nakon 40. godine. Te žute oznake su povezane sa povećanom kolilčinom holesterola, a povećan nivo holesterola i masti dovodi do srčanih bolesti, začepljenja krvnih sudova i udara.

One vam mogu biti jedan od simptoma koje ne smijete zanemariti. Istraživanje je pokazalo da ove mrlje mogu upozoriti na rizik od srčanog udara, sihemijsku bolest srca, arteroskleroze i sl.

Naravno, visok krvni pritisak, visok nivo holsterola, šećera također predstavljaju simptome i dovode do nastanka srčanih bolesti. Zato trebate jesti zdravu hranu jerje ishrana ključna za zdravlje, izbacite nezdravu hranu i pića, smanjite unos soli i šećera. Krećite se, praktikujte zdrave navike i smanjit ćete rizik od srčanog udara i raznih teških oboljenja. Pravilnom ishranom ćete izliječiti mnoge bolesti. Nemojte se zapuštati, piše “Megagiga“.

( LijekizPrirode.com )

loading...

Vaš komentar na članak: