20.03.2016 u 18:37 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Evo šta se STVARNO dogodi kad BIJELI LUK i MED svakog jutra pojedete na prazan stomak (RECEPT)

Bijeli luk je poznat kao jedna od najzdravijih namirnica, prirodni antibiotik i lijek za mnoge bolesti

Beli-luk-i-med-620x350

Bijeli luk se pokazao kao izuzetno koristan za poboljšanje zdravlja srca, jer smanjuje visok krvni pritisak i holesterol, sprečavajući bolesti srca i rizik od srčane insuficijencije. On takođe može efikasno da smanji efekte ateroskleroze.

Kao dodatni bonus, bijeli luk također može da olakša uobičajene zdravstvene probleme, uključujući polenske alergije, putnički proliv, prehlade i grip, ujede insekata i gljivične infekcije.

Redovna konzumacija bijelog luka može smanjiti simptome osteoartritisa, dijabetesa i uvećane prostate.

Loading...

Osim toga, bijeli luk može podstaći vaš imuni sistem i poboljšati sposobnost tijela da eliminiše toksine. U kombinaciji sa đumbirom i lukom, bijeli luk može da podrži detoksikaciju od hemoterapije.

Kako koristiti bijeli luk

Kao što je ranije pomenuto, jesti sirovi bijeli luk je daleko korisnije nego kad se jede kuhan jer njegov aktivni sastojak, alicin, ostaje u svom prirodnom (najzdravijem) obliku. Za optimalne zdravstvene beneficije, pojedite bijeli luk 15 minuta prije obroka. To će aktivirati hemijske reakcije koje čine da se alicin lakše apsorbuje od strane vašeg organizma.

Pošto je bijeli luk je poznat po svom jakom ukusu, odličan način da se uništi taj ukus je tako što ćemo bijeli luk pomiješati sa medom:

- Nasjeckajte 2-3 čehna bijelog luka.
- Izmješajte ovo sa 1 kašičicom meda.

Uzmi ovaj lijek svaki dan. Za sedam dana, osjećaćete se mnogo bolje i snažnije.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: