19.05.2015 u 10:36 | Zdravlje | Komentari

EFIKASNA BILJNA TERAPIJA PROTIV BAKTERIJE ESERIHIJE KOLI

Zbog otpornosti bakterije ešerihija koli i njene sposobnosti da mutira, savremena medicina još uvijek muku muči sa ovim problemom. Doktori prepisuju sve jače antibiotike koji uglavnom unište i dobre bakterije, a kod žena i vaginalnu floru gdje se zbog toga javi nova infekcija. I tako sve u krug. Postoje slučajevi pokušaja liječenja ove bakterije antibioticima koji su trajali čak 5 i više godina.

eserihija_koli_simptomi_lecenje_prenosenje

U narodnoj medicini postoji nekoliko lijekova kojima se rješava ovaj problem. „Narodno zdravlje“ nudi slijedeću recepturu:

Potrebno je: bijelo domaće vino 1 l (domaće kako bi bilo bez hemikalija i dodataka), 3 – 4 grančice ruzmarina (najbolje ako ima mladih izdanaka na sebi), desetak čehni bijelog luka.

Bijeli luk isijećete na sitne komadiće, dodate u vino i ubacite ruzmarin. Ostavite da sve odstoji u staklenoj boci 10 dana na sobnoj temparaturi. Povremeno promućkate bocu.

Nakon toga možete početi koristiti napitak. Nakon što otvorite ponovo bocu poslije stajanja držite je u frižrideru. Odrasli koriste 1 supenu kašiku a djeca jednu čajnu kašikicu svako jutro na prazan stomak.

Napitak se uzima 40 dana nakon čega se pravi pauza, a nalazi bi trebali pokazati da su bakterije nestale iz urinarnog trakta. Ruzmarin odlično djeluje i protiv drugih bakterija te ukoliko ne možete da se riješite drugih vrsta upornih bakterija možete probati sa ovim lijekom. Postoje pozitivna iskustva u tretiranju stafilokoka, streptokoka al i kandide.

Izvor: narodnamedicina

Vaš komentar na članak: