13.04.2015 u 16:35 | Kako smršati, Ljepota, Recepti, Zdravlje | Komentari

Đumbir topi masne naslage!

Za djumbir ste vjerovatno vec culi i vidjeli ga u supermarketima na polici sa zacinima. Ono što većina ljudi ne zna je to da ova biljka, osim u prehrani, vec vjekovima koristi se kao lijek i sredstvo za uljepšavanje, piše portal uspesnazena.com! Djumbir je veoma dobar antioksidans, a ima i antibakterijsko, antisepticko, antiglivicno, sedativno i antipireticko dejstvo.

PHOTO:pixabay

PHOTO:pixabay

Svjez djumbir potopljen u toplu vodu dubinski prodire kroz tkiva, razgradjuje i topi nakupljenu sluz, pokrece cirkulasiju, ublazava bolove, upale i otoke, pospjesuje detoksikaciju, a koristan je i u slucaju upale misica i hronicnih bolova u ledjima.

TOPI MASNE NASLAGE

Ovaj ljekoviti korijen ubrzava metabolizam, snizava holesterol, pomaze lucenju pljuvacke i varenju skrobne hrane, smanjuje nadutost i zatvor, a sve to doprinosi gubitku kilograma. Ukoliko zelite da smrsate, dodajte jelima svez odnosno susen djumbir, ili pijte caj od ovog blagotvornog korena.

POBOLJSAVA MENTALNE SPOSOBNOSTI

Djumbir otklanja glavobolju i doprinosi boljem funkcionisanju mozga. Ako ga u bilo kom obliku upotrebljavamo tokom dana, bicemo svezije i imacemo vise snage i energije, a ukoliko u vecernim satovima pojedemo toplu povrcnu corbus dodatkom djumbira, obezbedicemo sebi dobar odmor i san.

SNIZAVA STRES

Djumbir obiluje antioksidansom, koji pomaze u otklanjanju stetnih hemikalija sto ih nase tijelo proizvodi kad smo zabrinuti, pa samim tim utice i na smanjenje psiholoskog stresa. Tokom stresa narusava se i proces varenja, te se javlja mucnina, a djumbir lijek i za ove tegobe.

Loading...

OTKLANJA PREHLADU I GRIP

Ako redovno upotrebljavamo djumbir mozemo spreciti pojavu prehlade i gripa, kao i potencijalne komplikacije ovih stanja. Djumbir ce nama ojacati imunitet, olaksati disanje i ublaziti glavobolju. On podstice i znojenje, te je odlican za snizavanje temperature.

LIJEK ZA ARTRITIS

Buduci da djumbir ima antiupalna svojstva, efikasan je u terapiji za reumatoidni artritis, osteoartritis i druge bolesti misicno-kostanog i vezivnog tkiva. Neka istrazivanja pokazuju da je u slucaju artritisa djumbir cak djelotvornije od konvencijalnih lijekova.

LIJEK ZA HLADNE RUKE I NOGE

Djumbir je snazno sredstvo za pokretanje cirkulacije. Ako se zalite na hladne ruke i noge treba da pijete caj od ovog ljekovitog korena.

ODLICAN JE ZA DETOKSIKACIJU ORGANIZMA ( ja sam ga licno koristila poslije agresivne hemioterapije)

ISKUSTVO JEDNE ZENE:

„Zena je imala karcinom endokrinih zlijezda i bila je na aparatima 18 dana. Prosla je bez operacija i hemioterapije … puca od zdravlja.

Dva veća korijena djumbira se ociste i izribaju na najsitnije (moze i elektricna seckalica) i pomijesa se s 1/2 kg domaceg meda, konzumirati ga 3-4 puta na dan po jednu supenu kasiku.

Koristiti plastičnu ili keramicku kasicicu, nikako metalnu. Prvi efekti se osecaju poslije dva do tri dana “ovo dize iz mrtvih !!“

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: