20.03.2015 u 10:01 | Biljke, Zdravlje | Komentari

Đumbir protiv bola u koljenu

Osobe koje pate od bolova u koljenima, konzumiranjem đumbira, ulja i ribe, mogu da se riješe ovog neprijatnog stanja

djumbir_620x0-620x380

Osobe koje pate od bolova u kolenima, konzumiranjem đumbira, ulja i ribe, mogu da se reše ovog neprijatnog stanja. Efikasnost navedenih namirnica ima svoju iskustvenu potvrdu, a podjednako su delotvorne, bez obzira na životnu dob obolelog ili uzrok bola – tvrdi bečki lekar Hademar Bankhofer. Problemi, zapravo, ne moraju uvek biti posledica istrošenosti zgloba, koja je karakteristična za stariju populaciju. Nekada nastaju usled oštećenja ili zbog naslednog faktora.

Doktor Bankhofer tvrdi da utrljavanje ulja od kamilice, kantariona, maslina, azijske “tigrove masti”, može da bude čudotvorno. Samo je pitanje kome šta odgovara, zbog čega navedene meleme prvo mora da isproba. U ishranu obavezno treba uvrstiti morsku ribu losos, haringu i skušu. Ove vrste riba bogate su omega – 3 masnim kiselinama, koje ne samo da jačaju srce, već i zglobove.

Koren đumbira zaista može da bude delotvoran. Lek se priprema tako što se od svežeg korena odseče jedan komad, izrenda se, pa se sa tom masom maže zglob. Radi potpunog efekta, istovremeno treba piti i čaj od ove začinske biljke.

Izvor: novosti

Vaš komentar na članak: