01.01.2021 u 21:59 | Zanimljivosti, Zdravlje | Komentari

Dr Šekler otkrio: “BOL, MUČNINA, POVRAĆANJE” mogu da se pojave kao nuspojave nakon vakcinacije, evo kada ih možete očekivati

Doktor Milanko Šekler je rekao da vakcine ne štite 100%, ali obezbjeđuju da neko ko oboli – ne oboli od teškog oblika bolesti i umre.

doktor

Šekler kaže da su nuspojave poslije vakcinacije uobičajena pojava, ali da će se najveći broj pojaviti tek poslije revakcinacije.

Nuspojave kreću tek kada se čovjek drugi put vakciniše. To je sasvim normalna pojava. Tada se javlja veći bol, mučnine i povraćanje – kaže on.

Navodi i da vakcina nije “čarobni štapić” i da oni koji prime vakcinu i dalje mogu da prenose korona virus.

Loading...

– Prenos virusa će se smanjiti poslije vakcinacije, ali će i dalje svaki šesti ili sedmi prenositi zarazu. Mi ćemo i tada morati da se pridržavamo mjera, a virus će cirkulisati među stanovništvom – priča Šekler.

Doktor Šekler je u ranijim izjavama objašnjavao je kako funkcioniše korona virus i izneo zapažanje da će rješenje za ovu zarazu biti masovno prokužavanje, odnosno izlaganje velikog broja stanovništva dovoljno maloj količini virusa koja će pokrenuti odbrambene mehanizme bez težih posljedica ili simptoma.

U emisiji Upitnik RTS-a o vakcinama protiv virusa korona, govorili su dr Srđa Janković, imunolog i član Kriznog štaba, dr Milanko Šekler, virusolog i dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja

- Sve vakcine su prošle sva ispitivanja bezbijenosti. Nuspojave se pokazuju poslije nekoliko nedelja. Jednocifren je broj ozbiljnih reakcija na Fajzer vakcine, kaže dr Srđa Janković.

Dr Srđa Janković i Milanko Šekler su istakli da će se vakcinisati.

Izvor: srbijadanas

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: