02.07.2017 u 10:41 | Recepti, Zdravlje | Komentari

DOKTORI OSTALI ZABEZEKNUTI: Samo jedan prirodni sastojak vam je dovoljan da izliječite atritis, polomljene kosti, bol u leđima i išijas!

Ovaj manje poznati trik će VAM POMOĆI U BORBI sa artritisom, išijasom i bolom u leđima BOLJE od tableta!

jedan-sastojak-isias

Manje je poznata činjenica da ricinusovo ulje posjeduje brojne koristi, od od poboljšanja našeg izgleda do poboljšanja našeg organizma.

Ricinusovo ulje potiče iz Indije i sadrži masne kiseline, posebnon ricinolnu kiselinu. Ova kiselina daje ricinusovom ulju njegove nevjerovatna svojstva.

Korišteno je za hidratizaciju kože kao i za pospješivanje rasta obrva i trepavica. Također je korišteno i kao lijek protiv zatvora, ali također i kao antivirusni, antibakterijski i prirodni laksativ. U ovom postu, otkrit ćemo vam njegova svojstva za olakšavanje artritisa, išijasa i bola u leđima.

Loading...

Zaboravite na ove bolove zahvaljujući ricinusovom ulju

Pored njegovih mnogobrojnih koristi, važno je također zapamtiti da ricinusovo ulje može postati toksično ako se ne nanese kako treba. Morate biti oprezni kako biste izbjegli negativne posljedice.

Ljudi su koristili ricinusovo ulje od davnina. Koristili su ga da liječe bezbrojne bolesti i da poboljšavaju svoj izgled, ali su ga također koristili i u tekstilnoj industriji.

Zbog svoje medicinske koristi, veoma je korisno kada se konzumira olakša probleme sa crijevima i za stimulisanje imunološkog sistema. Također se koristio i kao antivirus zahvaljujući svojim antibakterijskim kvalitetima, kao i anelgetik i sredstvo protiv upala.

Široko je poznato u kozmetičkoj industriji, zato što je ricinusovo ulje idealno za rješavanje problema na koži kao što je dermatitis ili keratosis.

Također je dobar i za skkrivanje ožiljaka uzrokovane bubuljicama, kao i rana i uboda od insekata. Neke nedavno objavljene studije tvrde dan kada se kombinuje sa antitijelima, može biti efikasan lijek protiv raka, Parkinsonove bolesti i nekih hepatitisa, iako rezultati još nisu potvrđeni.

Izvor: kreativan

Vaš komentar na članak: