06.12.2015 u 10:33 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Čudesni melem koji liječi skoro sve bolesti

Melemom se mogu liječiti bronhitis, otekline, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upala jajnika, ali i na primjer opekotine. Svakako, valja imati na umu da je mast bezopasna te da vam ne može naškoditi.

melem1

Recept za čudesni melem prilično brzo se s ruskih internet stranica proširio i na naše medije. Krema je jednostavna za pripremu, a uz to korisna za liječenje niza bolesti.

Za pripremu melema potrebno vam je:

- 1 jaje (kuhano, jer treba vam samo žumanjak kojeg valja zgnječiti)
- 400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo ulje koje posjedujete)
- 60 grama pčelinjeg voska

Priprema

U lonac stavite ulje, a u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje, žumanjak ubacite u ulje s voskom. Ono će se početi pjeniti pa budite spremni da brzo uklonite posudu sa vatre.
Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru i nastavite, uz neprestano miješanje, dodavati žumanjak. Smjesa mora promijeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite sa vatre i ostavite 20-tak minuta da odstoji. Procijedite kroz gazu, a mrvice žumanjka bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u staklenku, a u hladnjaku može stajati do deset mjeseci.

Kada je koristite za upalu sinusa potrebno ju je otopiti i kapati u nos, a ona će efikasno probiti sinuse i povući na sebe gnoj. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike masti tri puta na dan prije svakog obroka.

U slučaju opekotina, zubobolja ili rana nanosite je na bolno mjesto. Njome možete ojačati nokte, te liječiti hemeroide. Valja imati na umu da vosak koji koristite mora biti prirodan.

Izvor: narodnilijek

Vaš komentar na članak: