17.04.2015 u 11:07 | Recepti, Zdravlje | Komentari

Brzo liječenje herpesa na usnama. Sredstva narodne medicine

Herpes je jedna vrlo neugodna pojava od koje pati mnogo ljudi. Manifestuje se kao mjehurić na usni koji svrbi, peče i vrlo je nugodan. Karakteriše se kao bolest uzrokovana virusima.

Vjerovatno je svako od nas barem jednom u životu bio suočen sa ovom neprijatnom pojavom. Svrab, pojava mehurića, i na kraju korica koja poslije puca – to su neprijatna iznenađenja koja nas očekuju kod herpesa, piše portal uspesnazena.com. U glavi se odmah javlja pitanje: kako se toga otarasiti?.

Herpes(PHIL_1573_lores)

Herpes na usnama je bolest uzrokovana virusima. Dakle, brzo izlječenje možemo postići upotrebom medikamentoznih antivirusnih preparata, ili pomoću narodnih sredstava.

Brzo liječenje herpesa na usnama sredstvima narodne medicine:

1. Herpes možete izliječiti pomoću jednostavnog sredstva, koje posjeduje svako kućanstvo, kao što je soda bikarbona.

Preporučuje se prokuhati 100 ml vode, dodati u nju 1 čajnu žličicu sode, promiješati i skloniti sa štednjaka. U ovaj rastvor umakati tampone od vate i nekoliko puta dnevno stavljati na usne.

2. Brzo liječenje herpesa na usnama pruža i kuhinjska sol.

U tu svrhu manju količinu soli treba stavljti na zahvaćeno područje. Ponavljati nekoliko puta tijekom dana.

3. Još jedan način borbe s herpesom je ljuska od jajeta.

Film, koji se nalazi na unutarnjoj strani ljuske je odlično protuupalno sredstvo. Treba samo odstraniti ovu opnu i stavite je na bolno područje. Rezultat će vas obradovati.

4. Svi znamo o čudesnim svojstvima češnjaka, koji se koristi kod različitih bolesti, te i herpes nije iznimka.

Češnjak je prirodno antivirusno sredstvo. 2 isitnjena češnja češnjaka treba promiješati sa 1 žlicom vrhnja 1 žlica brašna i 1 žlicom meda. Dobit ćete odličnu domaću mast protiv herpesa, kojom ćete mazati oboljelo područje na usnama.

5. Eterično ulje jele ili ulje čajevca (čajevac).

Preporuča se nanošenje na oboljelo mjesto na svaka 2 sata. Moguće je blago peckanje. Ali, već poslije 2 dana zaboravit na svoj problem.

6. Kapi propolisa odlično isušuju i dezinficiraju ranu.

Treba obilno mazati herpes nekoliko puta, zatim namazati oboljelo mjesto kremom od kamilice ili nevenovim uljem, da se ne bi formirala korica. Nakon 2-3 sata ponoviti proceduru. I tako 3-4 puta dnevno.

Izvor: uspesnazena

Vaš komentar na članak: