23.06.2016 u 5:57 | Zdravlje | Komentari

Boli vas zub? Od ovog prirodnog lijeka će prestati za sekund, a možete da ga napravite sami (RECEPT)

Ovaj prirodni lijek za zubobolju deluje bukvalno u sekundi. Napravite ga sami, od samo dva sastojka koje imate u kući. Saznajte o čemu se radi.

losi-zubi-pixabay

Svako ko je ikada doživieo zubobolju zna kako je to gadan bol, a da li ste se nekad zapitali kako uopšte dolazi do toga?

Bol u zubu se javlja iz različitih razloga, ali u svakom od tih slučajeva dolazi do upale zubne pulpe, odnosno unutrašnjeg sloja zuba, piše ViralThread.

Do te upale može doći iz brojnih razloga – karijes, kamenac, napukla plomba, povreda, infekcija… šta god da je uzrok, bol se javlja tek kad se pulpa upali, a za to postoji odličan prirodni lijek.

Loading...

Naravno, kad vas boli zub, morate kod zubara, ali ovaj prirodni lijek je odličan za prvu pomoć ili ako vas je zaboljelo baš usred praznika i nijedan zubar ne radi.

Magični lijek ima samo dva sastojka – karanfilić u prahu i kokosovo ulje. Sve što treba da uradite jeste da pomiješate ta dva i nanesete na zub i desni gde osjećate bol (nekoliko puta dnevno).

Kako ovo radi?

Kokosovo ulje ima antibakterijska svojstva, ali u ovom slučaju je samo baza, a tajna je u karanfiliću, odnosno supstanci koju sadrži, a zove se – eugenol.

Eugenol je organsko jedinjenje koje sadrži 10 atoma ugljenika i djeluje kao prirodni anestetik. Ima ga i u drugim biljkama – cimet, lovor, bosiljak… ali nijedna od njih ne sadrži, ni blizu, toliku količinu eugenola.

Izvor: telegraf

Vaš komentar na članak: