04.05.2017 u 17:52 | Zdravlje | Komentari

Jedna kašika ovoga prije spavanja i nikada se više nećete buditi umorni!

Veoma je važno za sve da imaju dovoljno sna. Ukoliko se potrebe za snom ne zadovolje, to može dovesti do čestog umora, frustracije, pa čak i depresije.

smjesa

Medicinske studije su potvrdile da je prosječnoj osobi potrebno 8 sati sna da bi normalno funkcionisala. Mi svi mislimo da je 6-7 sati sasvim dovoljno, međutim tih sat-dva može imati negativne posljedice po vaše zdravlje.

Pojedini misle da će šolja jutarnje kafe pobjediti umor, ali oni definitivno nisu u pravu. Kofein pomaže samo na kratko, ali se zato ćete se nakon toga osjećati još gore.

Postoje mnogi faktori koji utiču na kvalitet vašeg sna: stres, gledanje televizije, korištenje kompjutera ili telefona prije nego što odete na spavanje, itd…

Loading...

Nedostatak sna prouzrokuje brojne negativne posljedice po vaše zdravlje poput pojačavanja rizika od hipertenzije, šloga i srčanih bolesti, kao i iritabilnosti i nervoze što može dovesti do nezgoda i negativno uticati na vašu moć rasuđivanja.

Ne trebate da brinete jer ćemo vam u ovom članku pokazati kako da napravite najefektivniji domaći lijek za poboljšanje kvaliteta sna. On će opustiti vaše cijelo tijelo, a vi ćete se probuditi osvježeni, puni energije.

Ovaj domaći lijek je vrlo jednostavan i lak za pravljenje – potrebna su vam samo 2 sastojka – organski med i himalajska roza so. Samo umješajte ova dva sastojka i konzumirajte supenu kašiku te mješavine svako veče pred spavanje. Rezultati će vas zadiviti.

Šta je to što čini ovu mješavinu toliko efektivnom?

Himalajska roza so ima brojne zdrave hranljive materije i takođe sadrži čak 80 minerala. Ona snabdijeva tijelo elementima koji su mu neophodni da bi normalno funkcionisalo.

Med sadrži glukozu koja hrani energetske ćelije tijela. Ova moćna kombinacija svojim djelovanje povećava nivo serotonina. Serotonin je supstanca čija količina u organizmu opada tokom stresnih situacija.

Ukoliko koristite ovaj lijek svako veče prije nego što odete na spavanje, probudićete se osvježeni i puni energije. Ukoliko imate poteškoća sa spavanjem, definitivno morate pokušati ovaj metod. Rezultati su nevjerovatni.

Sastojci:

  • 5 kašičica meda
  • kašičica himalajske roze soli

Uputstva:

Sve što treba da uradite jeste da pomiješate ova dva sastojka i mješavinu stavite u teglu.

Kako da koristite:

Stavite kašičicu ove smjese ispod jezika svako veče pred spavanje. Pustite da se smjesa istopi u vašim ustima ili je razmutite u čaši tople vode i popite.

Izvor: webtribune

Vaš komentar na članak: