27.04.2017 u 12:18 | Zdravlje | Komentari

10 najvažnijih stvari koje ruke otkrivaju o vašem zdravlju

Da li se i vama dešava da osjetite bol u rukama ili vam trnu? Da li ste znali da svaka deseta osoba na svijetu doživi ovo? Od običnog umora do mnogo ozbiljnijih problema, vaše ruke pokušavaju da vam kažu da nešto nije u redu sa vašim zdravljem.

1. Umor

umor

Kako se ispoljava: Kada podižete ili nosite teške predmete, vaše ruke su u neudobnoj pozi i pritisak se vrši na nervima blizu površine kože. Ovo dovodi do osjećaja peckanja po svim prstima. Šta da radite: Dobro se naspavajte i uživajte u masaži.

2. Nedostatak vitamina

Loading...

nedostatak-vitamina-1

Kako se ispoljava: Nedostatak određenih vitamina (kao što su E, B1, B6 i B12) često mogu da izazovu osjećaj peckanja na prstima lijeve ruke ili lijeve noge. Šta da radite: Radite na tome da povratite balans vitamina u vašem tijelu. Konsultujte se sa specijalistom kako bi vam prepisao određenu dozu vitamina (koji nemaju negativne efekte).

3. Oštećena kičma

ostecena-kicma-2

Kako se ispoljava: Različiti problemi vezani za kičmu se mogu ispoljiti na malom prstu lijeve ruke. Ovo je rezultat prevelikog pritiska koji oštećuju nerve. Šta da radite: Teglite se češće, pokušajte da se bavite jogom, gimnastikom ili plivanjem. Izbjegavajte da dugo sjedite.

Pogledajte ostale probleme na sljedećoj stranici

Sljedeca stranica

Izvor: fokuzz

Vaš komentar na članak: