02.12.2016 u 16:13 | Zdravlje | Komentari

Pomješajte ova dva sastojka pred spavanje i više se NIKADA nećete probuditi umorni!

Tokom dana vaše tijelo naporno radi i noću mu treba san da bi se regenerisalo. Ako se vi svakog jutra budite umorni i neraspoloženi, ova jednostavna mješavina garantuje kvalitetan san i odmorno tijelo!

med-bijeli-luk

Recept:

Postoji jednostavan recept od svega dva sastojka zbog koga ćete prespavati noć i ujutro se probuditi svježi. Treba vam samo pet kašičica organskog sirovog meda i kašičica himalajske soli. To dobro promješajte i smjestite u staklenu teglu. Najbolje je da odnos meda i soli bude 5:1, ali i to možete prilagoditi svom ukusu ako vam tako ne odgovara.

Upotreba:

Sve što treba da uradite jeste da malo ove mješavine svake večeri pred spavanje stavite ispod jezika, i pustite da se rastopi. Ovo funkcioniše jer himalajska so sadrži preko 80 minerala i elemenata koji su potrebni vašem tijelu za različite procese i koji pomažu tijelu da se preko noći oporavi. S druge strane, med sadrži glukozu koja ćelije puni energijom. Uz sve to, ova mješavina poboljšava lučenje seratonina pa ćete se ljepše odmoriti i oporaviti tijelo.

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: