06.12.2020 u 22:43 | Zanimljivosti | Komentari

VAKCINACIJA JE POČELA! Svi koji su primili Fajzerovu vakcinu, imali su identične nus-pojave: “Još je gore posle druge doze”

Najzanimljivije jeste da su je čak i opisali isto, tačnije kao “ozbiljan mamurluk”

korona

Dobrovoljci koji su prvi na svetu dobili Fajzerovu vakcinu uporedili su neželjene efekte sa “ozbiljnim mamurlukom”.

Jedna 45-godišnja žena rekla je imala nus-pojave posle prve doze slične onima koji se javljaju nakon vakcinisanja protiv gripa. Neželjeni efekti bili su “ozbljniji” nakon druge doze, koja se prima 21 dan kasnije.

Još jedan od 40.000 učesnika koji su primili vakcinu u okviru ispitivanja, 44-godišnji Glen Dešilds rekao je da se osećao kao da ima “težak mamurluk”, ali da su simptomi brzo nestali.

Loading...

Keri, publicistkinja iz Mizurija rekla je da se prvi put vakcinisala u septembru, a drugi put u oktobru. Kako kaže, imala je glavobolju, groznicu i bolove po celom telu. Takođe, i njeni simptomi su bili izraženi nakon druge doze vakcine. Nus-pojave je odmah prijavila, smatrajući to svojom dužnošću.

Isprva nije znala da li je primila vakcinu ili placebo, ali je brzo shvatila kada su se njen suprug i sin zarazili korona virusom.<

- U bliskom smo kontaktu svaki dan. Nisam imala nijedan simptom korona virusa. Imam tešku astmu i to je bio glavni razlog zašto sam želela da učestvujem u istraživanju - ističe i dodaje da nema razloga za sumnju - Samo se vakcinišite, nema razloga za strah.

Da je dobio placebo, nažalost shvatio je Brajan iz Džordžije koji je nakon druge doze "vakcine" ipak dobio kovid 19 od ćerke. Srećom, oboje su se oporavili.

Inače, tokom kliničkih ispitivanja Fajzerove vakcine samo polovina dobrovoljaca je dobilo pravu vakcinu, a ostali fiziološki rastvor.

Izvor: Telegraf.rs

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: