08.01.2023 u 18:52 | Zanimljivosti | Komentari

Tvrdi da se tuširala samo 37 puta u 2022. i da je čišća zbog toga – nitko joj ne vjeruje…

Pazim da ne koristim sapun jer se čini da to pojačava miris. Obično se dobro izribam mokrom krpom, a zatim stavim dezodorans, i ovo odlično funkcionira. Također koristim bide, rekla je Amerikanka Aella.

zena-tusiranje

Aella (27), iz Idaha, tvrdi da ne smrdi zbog ravnoteže ‘mikrobioma’. I dok joj neki poručuju kako je samo ‘navikla’ na vlastiti miris, ona dodaje da ne koristi ni hidratantnu kremu za tijelo jer živi u vlažnom području što joj pomaže da joj koža ostane svježa.

Aella je aktivna na društvenim mrežama te se osvrnula na posljednjih 12 mjeseci, ali informacija koja je svima ostala upečatljiva bila je koliko se rijetko prala.

Odgovarajući kritičaru koji je doveo u pitanje njezinu higijensku rutinu, rekla je da se trudi ne remetiti previše svoj prirodni mikrobiom kože – što je skup bakterija i gljivica koje žive na tijelu.

Loading...

- Ako se bilo koja nasumična osoba koja se svakodnevno šamponira, prestane šamponirati, kosa će joj biti užasna i masna. Ali ako ste uporni i pažljivi, tijelo se prilagodi. Ali ovo nije savršeno, različite osobe imaju različite vrste tijela, s različitim aktivnostima i razinama znojenja. I dalje ‘prakticiram’ održavanje kako bih podnijela smrad između tuširanja. Pazim da ne koristim sapun na pazusima jer se čini da to pojačava miris. Obično se dobro izribam mokrom krpom, a zatim stavim dezodorans, i ovo odlično funkcionira. Također koristim bide, i često perem genitalije – napisala je na društvenim mrežama.

Komentatori su bili su podijeljeni, neki su je podržavali, dok su mnogi drugi bili zabrinuti, prenosi Daily Mail.

- Naš živčani sustav je evoluirao da postaje sve manje osjetljiv na podražaj, što dulje traje. Smrdiš, curo. Samo se ne osjećaš – napisao joj je jedan, dok se druga korisnica složila s njom rekavši kako se ni ona ne tušira često i slaže se s Aellinim stavom.

- Otkako sam počela rijetko prati kosu, tekstura i volumen su se značajno poboljšali – dodala je komentatorica.

- Tuširala sam se možda deset puta 2022. i ne smrdim. Obično se presvlačim u čistu odjeću i češće perem ruke i lice, ali svakodnevno tuširanje potpuno je nepotrebno i pogoršava miris. Zanemarite one koji mrze ovo. Primijetite kako su svi usredotočeni na ‘miris’. Pa što, čak i ako si smrdio. Ništa loše se ne događa. Sve dok držiš ruke i genitalije čistima – podržavali su je.

- Pranje jednom dnevno dovoljno je za većinu djece i odraslih kako bi održali društveno prihvatljivu razinu osobne higijene i čistoće – kaže dermatolog Derrick Phillips dodajući kako se koža sama čisti i prirodno ljušti pa tako ribanje pomaže u uklanjanju fizičke prljavštine i jača dojam čistoće, ali nije nužno, istaknuo je.

izvor: 24sata.hr

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: