05.04.2018 u 7:55 | Zanimljivosti | Komentari

Nepokolebljiva i snažna: 10 citata Maye Angelou koji vraćaju vjeru u bolje sutra

Ono po čemu se za mene Maya Angelou najviše ističe nije samo to što je radila, pisala ili govorila nego način na koji je živjela svoj život. Koračala je kroz svijet s nepokolebljivom mirnoćom, samopouzdanjem i snažnom milošću, kazala je Oprah Winfrey nakon smrti svoje mentorice Maye Angelou.

maya-angelou

Životna priča cijenjene američke pjesnikinje, književnice i aktivistkinje pravi je dokaz da uz puno hrabrosti i vjere u bolje sutra možemo pobijediti čak i najveće životne nedaće.

Rođena je 4. aprila 1928. godine u St. Louisu pod imenom Marguerite Annie Johnson. Djetinjstvo male Maye, kako ju je prozvao njezin stariji brat Bailey, obilježile su brojne traume.

Djela ove velike žene koja je preminula 2014. godine u 87. godini života pravi su izvor mudrosti koje mnogima pomažu na životnom putu. U nastavku pročitajte samo mali dio njezinih misli koje će i vama možda pomoći da vratite svoju vjeru u bolje sutra.

1. Ako nisam dobra sama prema sebi, kako mogu očekivati da će drugi biti dobri prema meni?

Loading...

2. Ne vjerujem nikome tko se ne smije.

3. Pokušaj biti duga u nečijem oblaku.

4. Ljubav ne poznaje barijere. Ona preskače prepreke i ograde, prolazi kroz zidove kako bi stigla na svoje odredište puna nade.

5. Ako u sebi imaš samo jedan osmijeh, daj ga ljudima koje voliš. Nemoj biti naduren kod kuće, a onda izaći na ulicu i smijati se potpunim strancima.

6. Mržnja je uzrokovala mnoge probleme u svijetu, ali još uvijek ni jedan nije riješila.

7. Imaj dovoljno hrabrosti da još jednom vjeruješ u ljubav.

8. U svima nama živi čežnja za domom. Sigurnim mjestom na koje možemo doći onakvi kakvi jesmo i na kojem nas neće preispitivati.

9. Onaj tko tebe vidi kao opciju nikada ti ne treba biti prioritet.

10. Ako ti se nešto ne sviđa, promijeni to. Ako to nije moguće, onda promijeni svoj stav prema tome.

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: