04.12.2020 u 17:49 | Zanimljivosti | Komentari

MAJKA UPOZORILA RODITELJE NA NEOBIČAN SIMPTOM GRIPE: ‘Uočite li nešto ovakvo na svom djetetu, zovite liječnika’

Jedna je majka podijelila fotografije neobičnog simptoma gripe kako bi upozorila druge roditelje da budu oprezni i dobro pregledaju svoju djecu.

simptomi

Medicinska sestra Brodi Willard zabrinula se kad je njezin sin došao iz škole prekriven crvenim osipom, koji se dodatno pogoršavao kako se dječak češao.

Majka mu je pripremila kupku i promijenila odjeću, ali promjena nije bilo. Brodi je malenog Seba odvela liječniku, gdje joj je rečeno da je toga dana već dvoje djece zaprimljeno s istim simptomima te da je riječ o gripi.

Upozorila druge roditelje

Loading...

Seb nije imao nijedan od uobičajenih simptoma gripe – nije imao visoku temperaturu, začepljen nos, niti je kašljao.

Zato je njegova majka odlučila objaviti fotografiju osipa na njegovoj nadlaktici kako bi upozorila ostale roditelje da se gripa ne manifestira kod svih jednako. Njezina je objava na Facebooku podijeljena više od 250.000 puta i s 15.000 komentara.

“Moj je sin došao kući s osipom. Kad god bi se počešao, bilo je još gore. Testiran je pozitivno na gripu. Još nijednom nisam čula za takav simptom, zato pripazite na svoju djecu. Ako uočite nešto ovakvo, odmah zovite pedijatra”, napisala je Brodi.

Ljudi joj zahvaljuju na objavi

“O moj Bože, Moj je sin tako izgledao prošle godine. Liječnik je rekao da je to alergija. Nije ga čak ni testirao na gripu. Zanimljivo”, “Hvala što si ovo objavila. Motrim svoju kćer stalno ne bi li dobila ikoji simptom gripe. Jako mi je drago što sam saznala i ovu informaciju”, “Ja sam imala gripu prije tjedan dana i isto sam bila prekrivena osipom po rukama i torzu”, samo su neki od komentara korisnika, koji su ženi mahom zahvaljivali što je proširila svijest o drugim simptomima virusa koji je ove sezone agresivniji nego ikad prije.

Izvor: Mirror.

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: