21.03.2018 u 7:50 | Zanimljivosti | Komentari

Kvržice koje se pojave kod očiju mog biti opasne! Evo šta trebate uraditi..

Prema riječima nekih naučnika postoji velika povezanost između žutih mrlja i pojave srčanih oboljenja. One mrlje poznate su pod nazivom ”xanthelasma ili anthelasmata palpebrarum”. U ovom članku ćete saznati mnogo korisnih informacija o tim žutim mrljama, a koje bi svako trebao da zna.

ksantelazme

Xanthelasmata palpebrarum se najčešće pojavljuje kod ljudi, kako kod žena, tako i kod muškaraca i to iznad 40. godina.

One su povezane sa povišenom razinom hokesterola u krvi, a samim tim znamo da povišen holesterol i masnoća su glavni uzročnici koji dovode do nastanka srčanih oboljenja, prvenstveno začepljenja krvnih sudova, a na kraju i razvoja srčanog udara. Ukoliko su se pojavila žute mrlje, nipošto ih ne smijete zanemariti! One mogu biti jedan od glavnih simptoma koji ukazuju na srčani udar, arterosklerozu, ali isto tako i na ishemijsku bolest srce.

Svi znamo da na razvoj srčanih oboljenja mogu da djeluju razni faktori, među kojima se najviše izdvajaju povišena razine holesterola, povišeni krvni pritisak, povećana razina šećera u krvi. Veoma je bitno da počnete uzimati isključivo zdravu hranu, a da tom prilikom prestanete sa konzumiranjem nezdrave hrane obogaćenu sa šećerom ili soli, nezdrava i gazirana pića.

Počnite više da se krećete, te ćete u kombinaciji sa zdravom hranom moći da spriječite nastanak ozbiljnih zdrastvenih problema, naročito kada je riječ o srcu,

Izvor: 5do12

Vaš komentar na članak: