10.10.2017 u 19:49 | Zanimljivosti | Komentari

Istinita i pomalo drugačija priča o borbi s karcinomom

Moje ime je Martin. Imam 27 godina i radim u jednoj telekomunikacijskoj firmi. Želja mi je podijeliti svoju priču u nadi da će moje iskustvo nekome pomoći, spasiti život ili ga barem potaknuti na razmišljanje.

maldic-pixabay

Moja priča govori o borbi s karcinomom. Rijetki od nas, posebno u svojim najboljim godinama života, razmišljaju o bolesti. Pomišljaju li na karcinom, smatraju da se on događa drugima, a ne njima. Ipak, ja sam imao prilike slušati iskustva oboljelih osoba o tome kroz što sve oni prolaze i koliko se teško nose s bolešću. Hvatao me strah pri pomisli da ona može pogoditi i mene. Na žalost i moje iskustvo ima tužnu priču.

U listopadu 2016. godine dijagnosticiran mi je dobroćudni tumor parotidne žlijezde (žlijezde slinovnice), iznimno rijetke vrste tumora u osoba mlađe populacije. Smatrajući da se moja bolest ne ubraja u hitne slučajeve, na operativno sam liječenje čekao četiri mjeseca. Operiran sam u veljači 2017. godine kada je dobroćudni tumor već prešao u karcinom, a da to nitko nije znao. Operirao me doktor Gudelj, otorinolaringolog Kliničke bolnice Sveti duh. Operacija koja je trajala više od pet sati prošla je uspješno i liječnici su mi uspjeli spasiti lični živac. No, dobio sam parezu lijeve strane lica zbog koje sam mjesec dana unosio samo kašastu hranu. Veći problem za mene je tada bila neizvjesnost koja je, čekajući rezultate patohistološkog nalaza, sve više rasla. Tih desetak dana trudio sam se provesti u pozitivnom razmišljanju i nadi u sretan završetak. Istovremeno sam želio ostati realan i psihički se pripremiti na bilo kakav odgovor. Moja vjera, koju i danas nosim u sebi, pomogla mi je da ne padnem u depresiju koja bi uništila sve ono što sam do sada gradio.

Iako su rezultati nalaza pokazali potrebu za zračenjem, doktor Gudelj je za mene napravio izuzetan posao. Zbog toga sam odlučio i sam preokrenuti svoj život na bolje i za početak se posvetio prehrani. Svakodnevno sam unosio ulje konoplje i ostale preporučene Be Healthy proizvode (vitamin C – natrij askorbat i crvenu macu), a iz prehrane izbacio šećer, pekarske i mliječne proizvode. Prehranu sam, u obliku shakea, obogatio prirodnim proteinima na bazi konoplje, sjemenkama konoplje, zlatnim lanom, goji bobicama, aronijom, voćem i povrćem te ostalim zdravim namirnicama. Oni su mi ojačali imunitet, smanjili umor, iscrpljenost te ubrzali moj oporavak.

Terapiju zračenjem, koja se sastojala od 30 serija zračenja, započeo sam već početkom ožujka u Klinici za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. To je bio najteži period mog liječenja. Pripremio sam se na gubitak težine i kose, što se i dogodilo, ali zračenje je sa sobom donijelo i teže posljedice. Iako su me liječnici uvjeravali da terapije podnosim odlično, osjećao sam se iscrpljeno, slabo i nemoćno. Izgubio sam okus u ustima i borio se s upalama usne šupljine, suhim i otečenim ustima zbog čega sam bio primoran uzimati puno tekućine. Moj organizam je izdržao 21. terapiju nakon čega sam, zbog lošeg stanja, morao napraviti pauzu od tjedan dana. Svjestan svoje slabosti, nisam se predao i odlučio sam još jače nastaviti s borbom. Na sreću, to iznimno loše stanje koje me prikovalo uz krevet, trajalo je samo nekoliko sati. Tada sam shvatio da je moj način liječenja urodio plodom i da mi Be healthy proizvodi zaista pomažu. Ovakvo iznimno loše stanje nastupilo je još samo jednom, nakon moje posljednje terapije, no ona neopisiva sreća što je zračenje završilo bila je jača i pomogla mi u oporavku.

Danas, četiri mjeseci nakon posljednje terapije shvaćam da je moje liječenje zapravo trajalo kratko. S ponosom mogu reći da su moji nalazi odlični, a liječnikova potvrda da nema ni znaka bolesti govori mi da sam zdrav. Iskreno se nadam da će moja priča naširoko odjeknuti i proslijediti moju poruku: svima onima koji se nalaze u sličnoj situaciji ili se bore s malignim bolestima želim da se ohrabre i ne čekaju u nadi da će bolest sama nestati. Ne trošite dragocjeno vrijeme već na vrijeme krenite u borbu. Siguran sam da će i vama ovakav način liječenja pomoći i da ćete pobijediti karcinom.

Ovim putem još jednom zahvaljujem cijelom liječničkom timu i medicinskom osoblju Kliničke bolnice Sveti duh i Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Od srca se zahvaljujem stručnoj osobi i mom današnjem prijatelju na Be Healthy proizvodima i brojnim prehrambenim savjetima. Zahvaljujem se Bogu na darovanoj snazi i ozdravljenju. Hvala i svima ostalima koji su mi na bilo koji način pomogli i omogućili da svoje iskustvo pretočim u priču, priču koja će možda nekome pomoći u spašavanju života.

Izvor: med.over.net

Vaš komentar na članak: