28.10.2020 u 16:45 | Zanimljivosti | Komentari

Dva VELIKA EVROPSKA STRUČNJAKA progovorila o VAKCINI i njihovi stavovi su ŠOKANTNI: “One neće zaustaviti pandemiju, a evo šta hoće i to može da se desi već sutra”

Regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge saopštio je juče da je moguće živjeti sa Kovidom-19 i bez vakcine, ako se budu uspješno kontrolisala žarišta primjenom lokalizovanih vanrednih mjera.

svedska vakcina

Kluge je za “Sky News” istakao da pobeda nad pandemijom ne znači nužno i pronalazak vakcine.

”To će se dogoditi kada naučimo da živimo sa pandemijom, a to može da se desi već sutra”, rekao je.

Ovakvog stava je i Johan Karlson, direktor švedske Agencije za javno zdravlje. On smatra da pandemije ne može sprečiti samo vakcinom, već da je neophodno da na snazi još dugo ostanu brojne preventivne mjere.

“Vakcina protiv korona virusa vjerovatno će biti važno sredstvo, ali ne i sredstvo koje predstavlja konačno rješenje problema”, rekao je Karlson.

Švedska ministarka za socijalna pitanja Lena Halengren nedavno je izjavila da bi vakcinu trebalo prvo da prime osobe starije od 70 godina, pripadnici rizičnih grupa i medicinsko osoblje.

Karlson je istakao da će Švedska moći da ponudi između tri i šest miliona vakcina svojim građanima, te da će vjerovatno imati i višak istih koji će moći da prodaju drugim zemljama.

Dodao je i da zdrava deca i mladi ispod 18 godina neće morati da se vakcinišu.

Izvor: zena

Vaš komentar na članak: