15.01.2018 u 22:10 | Zanimljivosti | Komentari

Doručak za bolesnu štitnu žlijezdu: Po receptu inženjera biomedicine, oboljelog od Hašimota!

Ako ste u potrazi za doručkom koji će probuditi vašu usporenu štitnu žlijezdu, inžinjer biomedicine Fern Olivija Langem preporučuje savršenu kombinaciju!

doktorka

Olivija je samo jedna u moru žena koje boluju od hroničnog limfocitnog tireoiditisa, odnosno Hašimotove bolesti. Dugi niz godina borila se sa svim zdravstvenim problemima koje ova autoimuna bolest nosi sa sobom, a onda je odlučila da istraži kako određena hrana u kombinaciji s vježbanjem i jogom djeluje na usporenu štitnu žlijezdu.

Ustanovila je kako je doručak važan obrok za sve oboljele od Hašimotove bolesti, a ključno je pojesti ga do 90 minuta nakon buđenja kako biste štitnoj žlijezdi pomogli da se probudi.

Naravno, najvažnije je pritom pojesti prave namirnice. Na listi zabranjenih nalaze se sve one koje podstiču upalne procese u stomaku poput mlijeka, prerađene hrane, namirnica s glutenom ili pržene hrane.

Loading...

Fern Olivija je osmislila antiupalni doručak pun proteina, antioksidanasa i zdravih masti.

“Uvidjela sam kako kod osoba s usporenom štitnom žlijezdom i disbalansom hormona najbolje rezultate daje kombinacija životinjskih i biljnih proteina na dnevnoj bazi”, kaže ona.

Sada svakog jutra jede isti doručak sastavljen od namirnica koje bude usporenu žlijezdu i priznaje da se osjeća sjajno!

Sastojci:
2 meko kuvana jaja, pola avokada, 2 manje ili 1 veća šnita dimljenog lososa, malo zelenog povrća po želji, dulse alge.

Jaja su izvor joda i omega 3 masnih kiselina, losos je bogat mineralom selenom koji ublažava upalne procese u organizmu i jača imuni sistem, dok zeleno povrće i alge pomažu tijelu da izbaci toksine i podstiču probavu.

Pogledajte još:
20 godina istraživao bolesti štitne žljezde: Ovo su 3 ključna uzroka i faktora za izliječenje!
Prirodni lijekovi za uvećana štitna žlijezda
PRIRODNO IZLIJEČITE ŠTITNJAČU: Potrebna su vam samo 2 sastojka, a lako ih je nabaviti

Izvor: zadovoljna

Vaš komentar na članak: