22.11.2018 u 18:56 | Zanimljivosti | Komentari

8 OTROVA KOJI VAM IZJEDAJU TIJELO I DUŠU: Izbacite ih iz života ako želite sretan i miran život

U životu ima trenutaka kada vas život izbaci iz ravnoteže i baci u gnijezdo negativnosti puno otrova. Osjećat ćete se kao da ste se zauvijek izgubili, ali dobra vijest je da IMATE IZBOR!
Imate moć da zaustavite i pustite negativnost toksičnost jednom zauvijek. Jednom kad shvatite da ste samo vi odgovorni za sve što se događa u vašem životu, bit će vam puno lakše nositi se s bilo čime.

zena-more

Ovo je 8 otrova koji vas izjedaju i koje morate izbaciti iz svog života ako želite biti sretni i živjeti mirno!

I zapamtite, moć je koncentrirana samo u vašim rukama. Napravite korak!

1. NEKA SE ČUJE VAŠ GLAS

Loading...

Vi ste jedini odgovorni za vaš život! Ako vam se nešto ne sviđa, ili se ne slažete s nečijim mišljenjem, za ljubav Božju, recite to. Ako želite napraviti izmjene, neka se čuje vaš glas! Nemojte se sramiti, nemojte ga ugasiti. Samo progovori!

2. AROGANCIJA

Bez obzira što radite, izbjegavajte otrovnost arogancije. Budite sigurni da je zdrava i lijepa osobina imati veliko samopouzdanje, ali budite oprezni jer veća količina samopouzdanja može vas lako dovesti do nedostatka suosjećanja i osjećanja superiornosti nad drugima tj. arogancije.

3. DESTRUKTIVNA SAMOKRITIČNOST

Zdrava doza samokritičnosti je neophodna kako bi nas spustila na zemlju kad god smo malo izgubljeni na nebu. Ipak, ovo nije izgovor da se degradirate i učinite bezvrijednim. Vi ste mnogo više nego što znate. Držite do sebe i promijenite taj destruktivan stav. Vi zaslužujete cijeli svijet!

4. PRESTANITE TRAŽITI TUĐE ODOBRENJE

Zapamtite, i nikad ne zaboravite ključ za mir i vječnu sreću nalazi se u vama, a ne u drugima. Dakle, prestanite tražiti odobrenje od drugih za sve pa i za to da budete sretni. Samo budite to što jeste!

5. STALNO ANALIZIRANJE PROŠLOSTI

Nemojte gubiti energiju na prošlost. Ne dopustite da životne prilike prođu pored vas dok vi razmišljate o prošlosti i stvarima koje su se nekad dogodile. Što je napravljeno, napravljeno je. Nema povratka. Usredotočite se na sadašnji trenutak.

6. STRAH OD BUDUĆNOSTI

Budućnost je izvan dosega. Dakle, naglašavanje nečega što bi se moglo dogoditi ili se možda čak i nije dogodilo nije ono na što treba da trošitite vrijeme. Niste sposobni predvidjeti što nam budućnost donosi. No, imajte na umu da će ono što činite u sadašnjosti utjecati na vašu budućnost. Raditi na tome!

7. SEBIČNOST

Vi ste sami sebi prioritet broj jedan u životu i to je sasvim uredu. Međutim, ne biste trebali dopustiti da budete i jedini prioritet u svom životu. Ako želite da vam život bude ispunjen smislenim odnosima i ljudima do kojima vam je stalo, trebate naučiti poštivati misli i potrebe drugih ljudi.

8. LJUBOMORA

Nemojte biti tako sitna osoba. Ako vidite da neka osoba radi nešto mnogo bolje od vas, molim vas da se zaustavite na trenutak i ne dopustite da ljubomora ovlada vama. Ne možete se usporediti s drugima. Umjesto toga, slavite njihov uspjeh dok nastavljate raditi prema vlastitim ciljevima.

izvor: mislipozitivno

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: