17.04.2018 u 14:57 | Zanimljivosti | Komentari

6 stvari koje rade samo nekulturne i zavidne žene

Kako bi jači pol u nekom trenutku prestao da gaji predrasude prema ženskom rodu, pripadnice nježnijeg pola bi trebalo da odbace nekoliko šablona tipično muškog ponašanja, ali ne samo zbog iskorjenjivanja predrasuda već zbog toga što oni mnogo govore o njihovom vaspitanju i manirima.

ljuta-zena

Pogrdna imena. Ukoliko druge žene nazivate pogrdnim imenima, vezanim za ženski rod, tako šaljete poruku svima oko njih (pa i muškarcima) da je u redu tako nazivati ženu. Nije vaš problem koliko je partnera neka žena imala, na koji način je napredovala u karijeri ili činjenica da vara muža.

Komentarisanje tuđeg izgleda. Ovo je jedna od omiljenih ženskih razbibriga, ali i način podizanja sopstvenog samopouzdanja i ega. Problem je u tome što žene osuđuju ljude koji žensko tijelo posmatraju kao “parče mesa”, a zapravo to i same rade.

Širenje tračeva. Jedno je komentarisati nešto sa najboljom drugaricom, a nešto sasvim drugo pokušavanje da se zbližite sa drugima pomoću širenja neprovjerenih informacijao drugim ženama! Time govorite samo o sebi, ne o njima.

Neprikladni komplimenti. “Super ti je kosa, ali bolje bi ti stajala još kraća”, ili, “Jesi li oprala kosu, baš je lijepa?” nisu komplimenti. Ako nemate pravi kompliment, bolje ćutite.

Takmičenje i gluma. Uspjeh druge žene može biti odlična motivacija i primjer na koji se možete ugledati. Ali, s druge strane, to može biti i izvor frustracija i opravdanje za vašu pasivnost. Svijet nije tako mali da bi samo jedna žena mogla da uspije! Ako vam smeta druga žena, nije vam simpatična ili nemate dodirnih tačaka sa njom, nemojte licemjerno glumiti već jednostavno nemojte da se družite s njom.

Blaćenje tuđeg partnera. Bilo da je u pitanju prijateljica ili sestra, žene često smatraju da imaju pravo da ogovaraju tuđeg partnera ili da pitaju tu ženu zašto ga trpi. Osim ako je riječ o zlostavljanju i nasilju, nemate pravo da sudite o tuđem izboru niti možete da znate sve detalje njihovog odnosa!

Izvor: stil

Vaš komentar na članak: