06.10.2014 u 0:05 | Povrće | Komentari

Ljuta paprika protiv raka prostate i leukemije

U suvremenom svijetu je rijetkost sresti čovjeka koji nije bolestan. Da krenemo od najobičnijih simptoma kao što su glavobolja, umor, nesanica, problemi niskog ili visokog tlaka. Ovo su samo upozorenja koja će kasnije, ukoliko čovjek ignorira, prerasti u teža oboljenja.

download

Glavobolja

Analizirajmo glavobolju i pogledajmo zašto ona nastaje i kako se lako može riješiti.

Glavobolja može nastati iz nekoliko razloga, navest ćemo neke od njih: Nedovoljna naspavanost, prethodna alkoholiziranost, loša cirkulacija, dehidracija.

Rješenje problema neispavanosti je jednostavno, ono što trebamo uraditi je da legnemo na vrijeme to znači bar do 22 h. Zašto je to bitno? Jer se tada luče hormoni koji pomažu da se mi kvalitetno odmorimo i pripremimo za sljedeći dan. Kada legnete na vrijeme sigurno nećete biti umorni niti će vas boljeti glava zbog neispavanosti.

Što se tiče alkoholiziranosti i uopće alkohola znamo da i minimalna količina može biti štetna. Samo dva pića tjedno povećavaju rizik od malignih oboljenja. Još jedan problem smo riješili ako ne budemo konzumirali alkohol jer znamo da je alkohol diuretik (izvlači vodu iz tijela). Na temelju toga može doći do glavobolje ili boli.

Problem boli može nastati kod loše cirkulacije što je čest slučaj s ljudima koji se hrane pretežno životinjskim namirnicama. Znamo da masnoća iz životinjskih namirnica sužava krvne žile i tako da krv ne može normalno teći kroz organizam do organa.

Loading...

Tako, prvo nastaje bol, a kasnije može doći i do tromba ili nekog malignog oboljenja.

Dehidracija

Ljudi često znaju ignorirati upozorenja, što na kraju dovodi do kasnog otkrića bolesti, što svakako otežava izlječenje. Moramo zapaziti da je dehidracija čest slučaj kod suvremenog čovjeka. Suvremeni čovjek skoro da ne pije vodu. Uglavnom konzumira kavu, gazirane napitke, čajeve, sokove.

Moramo reći da 2/3 čovjeka čini voda. Voda je jedan od najbitnijih faktora i bez nje svakako ne možemo živjeti. To lako možemo riješiti tako što ćemo piti 2 litre vode dnevno.

Već nakon nekoliko sati ćete osjetiti olakšanje, cijeli organizam će početi bolje raditi i riješit ćete problem dehidracije. Imat ćete bolju stolicu, poboljšat funkcije organa, jednostavno bit ćete zdraviji. S nekoliko jednostavnih stvari možete donijeti puno dobra za sebe i svoje tijelo. Nećete morati piti lijekove za bolove i svako malo posjećivati ljekarnu.

Jedan autor je rekao da je prava sramota biti bolestan u 21 stoljeću. To je točno, medicina je toliko napredovala da je sramota biti bolestan. Naravno postoje slučajevi kada čovjek toliko uništi svoje zdravlje da mora početi uzimati i ljekovito bilje.

Ljuta Paprika

Jedna od najboljih biljki, a svakako najbolja za cirkulaciju, zaustavljanje krvarenja, otkanjanje bola je sigurno ljuta paprika.

Navest ćemo neke od vrsta ljutih paprika koje možete konzumirati: Habanero, Piri Piri, Cayenne ili neku jačine bar do 100. 000 H.U. (Heat unit – jedinica jačine).

Možete kupiti domaću, ali one obično nisu ljuće od 40.000 HU što neće biti dovoljno da se pokrene organizam koji je u teškom stanju. Dnevna doza ljute paprika za početak treba biti 3 čajne žličice sve do 6 žličica dnevno.

Ljuta paprika također zaustavlja krvarenje. Ono što trebate učiniti kada se porežete je da mljevenu ljutu papriku stavite na ranu i ubrzo će krvarenje biti zaustavljeno.

Ukoliko imate problem sa sinusima, također možete koristiti ljutu papriku. Što učiniti? Treba se inhalirati sa što ljućom aleva paprikom. Vidjet ćete kako će vam biti bolje poslije prve terapije. Kako ćete to učiniti? Skuhajte vodu i dodajte 1 žličicu mljevene ljute paprike, onda se nagnite nad lonac i pokrijte se ručnikom. Tako treba izdržati nekoliko minuta. Možda ćete početi kihati i bit će vam teško, ali će vam zaista puno pomoći.

Ono što ljutu papriku svrstava među najbolje ljekovite biljke je to što je ona u stanju učiniti nevjerojatne stvari za kratko vrijeme.

Čak se događalo da čovjek koji doživi srčani udar bude oživljen zahvaljujući ljutoj paprici. Koja je to kemijska supstanca koja ljutu papriku čini najboljim sredstvom za cirkulaciju? To je alkaloid kapsaicin.

Njemački farmakolog, Rudolf Buchheim (1873) i mađarski doktor, Endre Hőgyes ustanovili su da “kapscisol” (djelomično čist kapsaicin), izaziva gorući osjećaj kada dođe u kontakt s mukoznim membranama, kao i da potiče lučenje želučanog soka.

Kapsaicin je najzastupljeniji kapsaicinoid u ljutim paprikama. Sljedeći po zastupljenosti je dihidrokapsaicin.

Upoređujući ova dva jedinjenja s ostalim kapsaicinoidima (nordihifrokacpaicin, homodihidrokapsaicin i homokapsaicin), dobiva se vrlo čudan rezultat. Naime, kapsaicin i dihidroksikapsaicin su duplo potentniji u reagiranju sa živcima, kada se koristi otopina u kojoj je koncentracija kapsacinoida ista kao i u paprikama (razrijeđena otopina ), međutim, ukoliko koristimo jako koncentriranu otopinu kapsaicinoida, svaki od navedenih kapsaicinoida je podjednako potentan.

Kapsaicin se najvjerojatnije sintetizira u interlokularnim SEPTIMA ljutih papričica. Polazne tvari za sintezu kapsaicina su dvije aminokiseline, fenilalanin i valin. Fenilalanin se transformira u vanililamin, u putu fenil propanoida, a valin se transformira u 8-metil-nonensku kiselinu, koja uz pomoć kapsaicin sintetaze s vanililaminom gradi kapsaicin.

Američka udruga za istraživanje raka, provela je istarživanja u kojima je dokazano da kapsaicin može uništiti stanice raka prostate, indukujući apoptozu (staničnu smrt).

Istraživanja su obavljena na ljudskom tumoru prostate, koji je uzgajan u miševima, i pokazalo se da su se tumori tretirani kapsaicinom smanjili za petinu, u usporedbi s onima koji nisu tretirani nikakvim sredstvom.

Također, istraživanja Notingemskog Sveučilišta, pokazuju da kapsaicin izaziva apoptozu humanih stanica raka pluća. Postoje istaživanja u Japanu i Kini, čiji rezultati ukazuju na to da kapsaicin djeluje kao inhibitor rasta stanica koje su odgovorne za nastanak leukemije. Također možemo reći da ljuta paprika potiče pražnjenje tako da se preporučuje ljudima koji imaju problema sa zatvorom.

Da rezimiramo, ako imate problema sa zdravljem svakako vam savjetujem da počnete jesti ljutu papriku. Ona će vam pomoći da u kratkom vremenskom period imate vrhunske rezultate.

Postoji još mnogo stvari kod kojih možete koristiti ljutu papriku, ali ovo su samo neki od njih. Saznajte istinu i istina će vas osloboditi!

Izvor: vestinet

Vaš komentar na članak: