22.03.2017 u 11:30 | Ljepota, Recepti | Komentari

Riješite se celulita uz dva obična sastojka iz kuhinje

Narančina kora na koži poznata kao celulit zahvaća oko 80 posto žena i iako je poznato to da ga se gotovo nemoguće u potpunosti riješiti, neumorno isprobavamo razne kozmetičke proizvode. Jedna od poznatih kozmetičarki sada pak tvrdi da se rješenje krije u običnoj sodi bikarboni i medu

stomak-celulit

Kozmetičarka Nataliya Robinson, koja je do sada uljepšavala mnogobrojne slavne zvijezde, otkrila je za Femail First kako se mrske narančine kore najlakše riješiti uz pomoć samo dva sastojka iz kuhinje – sode bikarbone i manuka meda.

‘Masirate li noge medom, potaknut ćete prokrvljenost limfe i imati bolju cirkulaciju‘, kaže Robinson i dodaje kako soda bikarbona ima ulogu pilinga pa će otkloniti višak odumrlih stanica kože.

Med će osim poticanja cirkulacije istovremeno hidratizirati kožu, a za razliku od drugih proizvoda, radi se o prirodnim sastojcima kojima u tijelo ne unosimo nikakve toksine.

Recept za anticelulitni tretman od sode bikarbone i meda

Po žlicu meda i sode bikarbone pomiješajte s malo vode pa masirajte kožu oko tri minute. Zatim najkritičnija područja zahvaćena celulitom namažite samo medom i trljajte još četiri do sedam minuta.

Robinson kaže da je ovaj tretman najlakše raditi tijekom tuširanja. Med i sodu bikarbonu možete izmiješati rukama pa dodati vode toliko da postanu mazivi. Jedino upozorenje koje ima jest da kožu ne masirate previše grubo, što može uzrokovati pucanje kapilara uslijed jakog pritiska.

Izvor: tportal

Vaš komentar na članak: