06.10.2014 u 0:20 | Ljepota | Komentari

Prirodni piling za lice kod kuće

Mnoge žene imaju velike probleme kada je u pitanju njhova koža, naročito lica. Danas postoje mnogi kozmetički preparati koji uvelike umanjuju, ali i sprječavaju nepravilnosti kože lica. Međutim, ti preparati uglavnom su skupi i mnoge žene ne mogu si ih priuštiti.

Žena čisti lice, Foto: lenetstan/Shutterstock

Žena čisti lice, Foto: lenetstan/Shutterstock

Zbog toga vam donosimo jednostavan recept za domaći piling za lice. U samo nekoliko minuta možete napraviti piling protiv prištića, akni i neugodnih bubuljica, i to kod kuće, bez utrošenih novaca i vremena.

Želite li domaći piling protiv prištića, akni i ostalih nepravilnosti na licu, zasigurno biste trebali isprobati ovaj recept. Sve što vam je potrebno kod same pripreme jesu dvije manje šalice zobenih pahuljica. Njih možete pronaći u svakoj boljoj trgovini ili trgovini zdrave hrane. Cijena im nije previsoka, a ujedno su i ukusne.

Pogledajte video kako odstraniti mrtve stanice kože.

Zatim vam treba pola manje šalice badema. Jedina stvar koja je važna kod kupnje badema jest ta da obratite pažnju na rok trajanja. Osim žitarica i badema, treba vam nekoliko grama lavande, nevenovih listića i jedna šalica zelene gline u prahu.

Zelena glina još je poznatija kao betonit, najčešća vrsta gline koja se upotrebljava isključivo u kozmetičkim maskama. Možete je kupiti putem interneta ili u gotovo svim trgovinama zdrave hrane po relativno niskoj cijeni.

U multipraktiku sameljite zobene pahuljice, bademe, listiće nevena i lavandu. Ukoliko želite, u smjesu možete dodati nekoliko žličica suhe metvice. Svemu tome dodajte zelenu glinu u prahu i izmiješajte. Nakon toga potrebno je smjesu dobro protresti i istresti u staklenku. Neka staklenka bude dobro očišćena, a zatim je dobro zaklopite poklopcem.

Sam rok trajanja ovog pilinga može biti i do 3 mjeseca. Piling se upotrebljava tako da se jedna manja žlica pripremljene mješavine pomiješa sa par kapi vode. Količina vode ovisi o gustoći same mješavine, odnosno paste. Kada nastane čvrsta pasta, lagano je umasirajte u kožu i ostavite da djeluje nekoliko minuta. Kod skidanja, kožu temeljito isperite.

Izvor: savjetnica

Vaš komentar na članak: