30.09.2014 u 21:22 | Ljepota, Povrće | Komentari

Prirodna maska od luka protiv peruti i opadanja kose

Maska za kosu s lukom je prije svega moćna prehrana vlasišta mineralima i vitaminima koji se u velikoj količini nalaze u ovom jedinstvenom produktu. Maska s lukom hidratizira, zaustavlja gubitak kose, poboljšava strukturu i ubrzava rast kose. Uz pomoć ove maske oslobodit se peruti, usporiti pojavu sijedih vlasi i učiniti svoju kosu zdravom i bujnom. Maska za kosu s lukom je odlična alternativa kupovnim kozmetičkim preparatima. Vrlo je važno da je prirodna i pogodna za sve tipove kose.

maska-sa-lukom-za-kosu

Recept za prirodnu masku s lukom:

Za pripremu ove maske biće potrebno

2 jušne žlice svježe iscijeđenog soka crnog luka

1 jušna žlica meda

1 jušna žlica majoneze

1 jušna žlica maslinovog ulja

Sve sastojke dobro promiješati i utrljati u kožu glave.

Staviti kapu za tuširanje ili običnu najlonsku. Glavu umotati ručnikom. Držati sat vremena, a potom isprati umjereno toplom vodom. Možete promijeniti sastav ove maske. Umjesto majoneze staviti žlicu ricinusovog ulja, koje je u svom sastavu sadrži linolnu, oleinsku i palmitinsku kiselinu, koji zasićuju korijen dlake i pomažu zdravom rastu kose. Možete dodati 1 žumanjak (ili cijelo jaje, ako imate masnu kosu). Za postizanje dugoročnog pozitivnog rezultata, masku s lukom primjenjivati ​​2 puta tjedno. Ovo jednostavno, skromno prirodno sredstvo biće vam kao kraljevski poklon, jer lijepa i zdrava kosa je bogatstvo svake žene! Masku stavljati na prljavu kosu. Poslije kosu oprati na uobičajeni način, toplom vodom sa šamponom i balzamom. Miris luka uopće se ne osjeća.
Ako vaša kosa “vapi” za jačanjem, regeneracijom i volumenom, obavezno probajte domaće maske sa želatinom s efektom laminacije za sve tipove kose.

Izvor: harber.ba

Vaš komentar na članak: