30.09.2015 u 7:52 | Ljepota | Komentari

Trikovi za ljepši ten: Riješite se podočnjaka zauvjek

Jeste li se ikada ujutro probudili s natečenim očima i tamnim krugovima ispod njih? Sigurno znate o čemu pričamo… Podočnjaci i natečenost mogu biti posljedica stresa, umora, iscrpljenosti, ali i starenja. Srećom, postoje načini da ublažite podočnjake bez odlaska estetskom hirurgu i bez skupih krema.

PHOTO: pixabuy

PHOTO: pixabuy

SPAVAJTE DOVOLJNO
Ne ostajte budni do kasno u noć i spavajte najmanje osam sati dnevno. Spavanje nije zdravo samo za oči već i za cio organizam.

STARI DOBRI KRASTAVAC

Krastavci su nezamjenljivi u liječenju nateklih očiju, mnogo bolji od bilo koje kreme.

Zato ih uvek imate u frižideru. Narežite krastavac na okrugle kriške i držite ih na očima oko 15 minuta svako jutro. Jabuke i krompir mogu se koristiti kao alternativa krastavcu.

MASAŽA ULJEM

Masirajte područje oko očiju bademovim ili maslinovim uljem. To vraća elastičnost koži i smanjuje pojavu sitnih bora. Maslinovo ulje je dobro i za njegu trepavica. Produžava ih više od bilo koje maskare na tržištu.

ČAJ JE REŠENJE

Hladna vrećica zelenog čaja ili onog od kamilice idealna je dopuna tretmanu sa krastavcima. Držite ih 15 minuta odmah pošto ste skinuli krastavce.

LEDENA TERAPIJA

Tretman ledom odličan je protiv podbulosti. Uzmite nekoliko kockica leda, zamotajte ih u krpu i stavite na oči. Držite 10-15 minuta.

NIŠTA BEZ VITAMINA

Jedite hranu bogatu vitaminom A. Ne samo da će vam poboljšati vid već će djelovati povoljno na cielokupno zdravlje vaših očiju. Pijte sok od brusnice ili mladog ječma sve dok otoci ne splasnu, a podbulost ne nestane.

Izvor: korisno

Vaš komentar na članak: