28.08.2016 u 9:46 | Ljepota | Komentari

Potpuno prirodan način da ofarbate svoju kosu! Vaša kosa će nakon ovoga izgledati NEPRIKOSNOVENO (VIDEO)

Skoro svaka žena koju upoznate se srami sijedih dlaka jer su one sinonim starenja. Plus, žene uvijek žele da izgledaju mlade i lijepe a to su dvije suprotnosti koje se ne poklapaju.

prirodno-farbanje-kose

Totalno je OK ako ne želite da vam se primijete sijede dlake i mi to razumijemo, zato ćemo vam danas pokazati novu zdraviju metodu uklanjanja i prekrivanja sijedih dlaka, umjesto nanošenja boje za kosu. Ne, ovo nije jedna od onih stvari koja zahtjeva tretman ili farbanje, ona samo djeluje na staromdoni nači – prirodno.

Da li ste ikad pomislili da koristite kafu za farbanje kose? Pa, kafa je dugo vremena korištena kao farba za kosu. Prirodno mljevena kafa je je odlično prirodno pomagalo za tamnjenje kose. Uz pomoć kafe, tamna kosa može dobiti prirodni zdravi sjaj pa čak i prirodnu boju. Vjerovatno ste ofarbali kosu barem jednom u životu. I da budemo iskreni, mnoge kupljene farbe su skupe i ponekad ne djeluju na način na koji to želimo. Pa, zašto da ne napravimo vlastitu farbu koristeći samo prirodne sastojke kao što je kafa?

KORISTITE KAFU DA POBOLJŠATE ZDRAVLJE KOSE

Prirodne metode farbanja ponekad ne daju dugoročan rezultat ali barem ne štete vašoj kosi i mogu je čak ojačati. Prema Nacionalnom Institutu za rak, postoji preko 5000 različitih hemikalija koje se koriste u konvencionalnim farbama za kosu, a mnoge od njih se smatraju karcinogenim. Kafa je potpuno pririodan sastojak koji sadrži mnoge pogodnosti.

Loading...

Koristeći jednostavnu prirodnu smjesu od kafe, dobit ćete željeni sjaj, nijansu i čak ćete podstaći rast kose.

Kako da koristite kafu za farbanje kose

– Napravite stvarno jaku organsku hranu, najbolje espresso. Neorganska kafa najvjerovatnije sadrži neke dodatne hemikalije.
– Ostavite kafu da se ohladi.
– Pomiješajte 2 čaše liske u potpuno prirodnom omekšivaču sa 2 kašike mljevene organske kafe i 1 čašom hladno skuhane kafe.
– Nanesite smjesu na vašu kosu i ostavite je da stoji na kosi oko sat vremena. To će vašoj kosi dati prelijepu boju čokolade bez ikakvog oštećenja.

Jednostavno isperite kafu

Nanesite prvo šampon na kosu i onda pospite kafu preko vaše kose. Ostavite tako da stoji 20 minuta. Koristite jabučni ocat da isperete kafu iz vaše kose. Onda je isperite toplom vodom.

Ako odmah ne primijetite željene rezultate, ponovite isti postupak za nekoliko dana.

Pogledajte video:

Izvor: zdravljeihrana

Vaš komentar na članak: