14.10.2020 u 5:54 | Ljepota | Komentari

Perite lice sa kokosovim uljem svako jutro i gledajte šta se dešava sa vašim borama!

Svako želi prekrasan izgled kože, ali nisu svi spremni ostvariti potreban napor. Uostalom, vaša koža je odraz onoga koliko dobro radite na njoj.

lice-zatezanja

Od jedenja zdrave hrane do održavanja niske razine stresa, zdrave navike mogu biti popriličan izazov. Dok su neki kozmetički proizvodi od pomoći, drugi lako mogu postati preskupi za korištenje. Srećom, postoji kokosovo ulje. Ova svestrana superhrana podržava zdravu kožu i mnogo je jeftinija.

Perite lice sa kokosovim uljem svaki dan i gledajte šta se dešava sa nepravilnostima i borama. Kiselina koja se nalazi u kokosovom ulju poboljšava stanja kože, zarastanje rana, smanjuje osipe i sprečava akne.

Njegov protuupalni i antibakterijski učinak radi čuda za smirivanje bolesti kože i hrani dobre bakterije na koži.

Loading...

Dalje, vitamin E kojim obiluje djeluje kao snažan antioksidans koji štiti kožu od slobodnih radikala, koji ubrzavaju proces starenja.

Kako koristiti kokosovo ulje za lice?

Korištenje kokosovog ulja na licu je prilično jednostavno. Morat ćete nabaviti nerafinirano hladno presovano kokosovo ulje.

Upute:

1. Svakog jutra i večeri, oprati lice vodom, zatim lagano posušite, ne trljajte.
2. Koristite malo kokosovog ulja kojeg ćete staviti na vrh prsta, a zatim lagano trljajte po licu. Stvarno ne treba puno.

Izvor: bportal

( LijekizPrirode.com )

Vaš komentar na članak: